خانه استراتژی


(زمان خواندن: 2 - 3 دقیقه)
Most Hit

سطوح مختلف بازاریابی بین المللی

سطوح مختلف بازاریابی بین المللی

 

از آنجایی که تعریف بازاریابی بین الملل بستگی پیدا می کندبه سطوح فعالیت های شرکت در بازاراهای بین المللی، بنابراین بازاریابی بین المللمی تواند به یکی از موارد زیر اطلاق شود:

1- بازاریابی صادرات (Export Marketing)

شامل کلیه فعالیت هایی است که یک شرکت به هنگام صادر کردن محصولاتش به یک کشور خارجی درگیر آن است.

این فعالیت ها ارسال فیزیکی محصولات از کشوری به کشور دیگر را نیز در بر می گیرد.

چالش عمده بازاریابی صادرات شامل انتخاب بازارها و یا کشورهای مناسب از طریق تحقیقات بازاریابی،

تصمیم گیری در مورد تغییرات لازم در کالاها به نحوی که برای بازارهای خارجی مناسب شوند و انتخاب کانال های مناسب صادراتی می باشد

2- بازاریابی چند ملیتی (Multinational Marketing)

در اثر تکامل شرکت های چند ملیتی، بازارهای چند ملیتی شکل گرفت.

از ویژگی های شرکت های چند ملیتی این است که با داشتن دارایی های زیاد در کشورهای خارجی به نحوی در این گونه کشورها و یا بازارها عمل می کنند که انگار یک بازار داخلی و وطنی است.

یک شرکت چند ملیتی دارای چندین استراتژی بازاریابی می باشد که هر یک مخصوص بازار خاصی طراحی شده است.چالش عمده این شرکت ها یک استراتژی بازاریابی خاص، جهت یک کشور خاص طراحی و اجرا شود. که باعث محلی شدن شرکت های چند ملیتی و داشتن برنامه متفاوت بازاریابی می گردد.

3- بازاریابی چند منطقه ای (Multiregional Marketing)

به دلیل جلوگیری از هزینه هایی که در اثر طراحی یک برنامه بازاریابی خاص برای یک کشور خاص ایجاد می شد،شرکت ها شروع به تکامل و ایجاد استراتژی هایی کردند که مناطق بزرگتری را در بر می گرفت.این تفکر در اثر ایجاد ائتلاف های مختلف اقتصادی به وجود آمد. مانند اتحادیه اروپا

4- بازاریابی جهانی  (Global Marketing)

بازاریابی جهانی حد نهایی تکامل بازاریابی بین المللی است.در این نوع بازاریابی یک شرکت هماهنگ، ادغام، کنترل مجموعه ای از فعالیت های بازاریابی را بصورت یک تلاش جهانی، به عهده دارد.

هدف اصلی یک شرکت بزرگ بین المللی از بازاریابی جهانی دستیابی به هم افزایی (Synergy) در فعالیت های وسیع بازاریابی اش می باشد.چالش مدیریت در این مورد این است که بتواند استراتژی های بازاریابی را طراحی نماید تا در بازارهای متفاوت بخوبی عمل نماید.

فلسفه بازاریابی جهانی از دو عامل سرچشمه گرفته است.عامل اول این است که محیط ، بازارها و خواسته های مشتریان به شکل فزاینده ای به یکدیگر شبیه است.

عامل مهمتر این است که با سرمایه گذاری های عظیمی که شرکت های بزرگ بین المللی در زمینه تکنولوژی، توزیع و غیره انجام می دهند.مجبور هستند پوشش بازار خود را گسترش دهند، به نحوی که سود حاصله جوابگوی سرمایه گذاری ها باشد.

Back to top