خانه استراتژی


(زمان خواندن: 8 - 16 دقیقه)
Most Hit

چگونه محتوایی بنویسیم که خوانده شود به همراه چک لیست

بازاریابی محتوایی

بازاریابی محتوا یا Content marketing یکی از عوامل مهم در کسب و کار اینترنتی است . یکی از عوامل موفقیت در بازاریابی محتوا داشتن هدف برای تولید محتوا است یعنی اگر هدفی از تولید محتوا نداشته باشیم و صرفا فقط قصد بازاریابی داشته باشیم عملا کاری انجام نداده ایم .

خدا می داند روزی چند تا کمپین، ایمیل، دعوت نامه، خبرنامه، سالنامه، گذرنامه (!) و… توسط شرکت ها برای مردم ارسال می شود و خیلی هایشان هم واقعا کمپین های خوبی هستند و به درد مخاطب می خورند؛ اما…
هیچکس آن ها را باز نمی کند تا بخواند!

آیا شما هم با این مشکل رو به رو شده اید؟ با هزار زحمت، یک کمپین، قرعه کشی و… را طراحی کرده اید، کلی هم هزینه می کنید و بودجه خوبی را هم برای اطلاع رسانی صرف می کنید ولی بخش عمده ای از مخاطبان تان اصلا محتوایتان را نمی خوانند.
خب چرا باید این طور شود؟ چگونه محتوایی بنویسیم که خوانده شود؟ جواب را در این مقاله به شما خواهم گفت.

قبل از هر چیزی این نکته را بدانید که خلق یک محتوای تاثیرگذار، طوری که مخاطب انگیزه خواندنش را داشته باشد اصلا کار سختی نیست. آن قدرها هم قرار نیست شاخ غول بشکنید (!) یا ذهن مخاطب را هیپنوتیزم کنید!
کافی ست تا چند نکته ای را که خیلیها رعایت نمی کنند، شما رعایت کنید تا از محتوایتان استقبال شود.

این شما و این 6 نکته، گام، راهکار یا هرچیز دیگر که اسمش باشد و شما باید رعایتش کنید!

1) محتوایی که دردی از مخاطب دوا کند!

متاسفانه اگر در ذهن خودتان نتوانید نیازهای مخاطب و راه های پاسخ گویی به آن را شناسایی کنید، هیچکس حاضر نیست تا محتوایتان را بخواند یا ببیند. از خودتان بپرسید که:

  • چه افرادی را در برنامه‌ی خود هدف قرار داده اید؟

  • آن ها چه مشکل یا مشکلاتی دارند؟

  • چرا پیشنهاد شما برای آن شخص می تواند مفید باشد؟

  • چگونه می توانید محتوایی تهیه کنید که به درد مخاطب بخورد!

برای مثال خود شما که در حال خواندن این متن هستید یک “نیاز” دارید و آن این است که می خواهید بدانید چگونه چنین محتوایی (که متناسب با نیاز مخاطب باشد) را باید طراحی کنید و من هم باید سعی کنم تا به این نیاز شما پاسخی مناسب دهم، پس با من همراه باشید!!

2) یک عنوان خیلی خوب و جذاب انتخاب کنید

شما می توانید یک پیشنهاد، جشنواره یا هر چیز فوق العاده دیگری را آماده کرده و با انتخاب یک عنوان نامناسب برای آن، ارزشش را به صفر برسانید!!

هنوز هم بسیاری از مردم از جلد یک کتاب، محتوایش را قضاوت می کنند و تصمیم به خرید یا عدم خرید آن می کنند!
بله! فقط از روی جلد کتاب! عنوان و طراحی آن!
اگر عنوان پیشنهاد تان زیاد دلچسب نباشد هیچ کس تمایل به باز کردن ایمیل تان یا عضو شدن در کمپین تان نخواهد بود.

چند مثال برای انتخاب عنوان مناسب برای کمپین:

  • یلدای شگفت انگیز – دیجی کالا: از 28 آذر تا 3 دی امسال، بیشتر محصولات دیجی کالا با تخفیف های بی سابقه ای عرضه شد.

  • جمعه سیاه (Blackfriday) – بامیلو: در یک آخر هفته ی خاص، بامیلو بیشتر اجناسش را با تخفیف های عجیب و غریبی (تا 70 درصد) عرضه کرد.

  • نوروز نود و گنج – پین تا پین: در این کمپین، از مخاطبان می خواستند تا در یک ویزارد گرافیکی در وب سایت پین تا پین، سلیقه شان را برای سفر نوروزی امسالشان اعلام کنند تا پین تا پین به آن ها یک برنامه سفر بدهد. به برندگان هم سکه طلا می دادند.

  • گل یا پوچ، بدون پوچ – زود فود: از مشتریان می خواستند که بعد از سفارش غذا، از یک باکسی که شبیه کندو عسل بود، یک خانه را کلیک کنند و کد خریدشان را در آن وارد کنند؛ بسته به شانسشان از یک آیفون 6s تا حداقل یک بن تخفیف برای خرید از زودفود جایزه می گرفتند.

  • خوش خطی برازنده شماست! – همراه اول: در این کمپین، همراه اول تعداد زیادی سیم کارت رُند را به مشتریان عرضه کرد.

اگر کمپین دیگری را می شناسید که عنوان جالبی داشته، حتما در بخش نظرات عنوان کنید!

3) از اصطلاحات خاص و حرفه ای کسب و کارتان استفاده نکنید!

هیچکس تمایلی به این جور اصطلاحات ندارد!

نه من نه شما حوصله ی درک و هضم یک سری اصطلاحات تخصصی خشک را نداریم و بیشتر دوست داریم تا به زبان خودمان با ما صحبت کنند. زبانی قابل درک که بتواند اشتیاقی را در ما به وجود آورد.

4) بهترین غذاها در بهترین ظرف ها سِرو می شوند!

خلاق بودن بسیار جالب است؛ اما قبل از این که خلاقیت به خرج دهید ببینید در ابتدا از چه قالبیبرای ارائه پیشنهادات تان می توانید استفاده کنید.
غذای خوشمزه تان را در چه ظرفی می خواهید به مشتری بدهید؟

به پیشنهاد ما بهترین گزینه ها برای شما که بخواهید پیشنهادهایتان را در قالبش پیاده سازی کنید این ها می باشند:

  • کتاب الکترونیکی یا راهنماهای مختلف

  • ارائه (مثلا پاورپوینت)

  • تحقیقات و گزارشات

  • بسته های ساک یا چمدان مانند

  • سمینارهای آنلاین

  • دموی محصول یا خدمات تان

  • و…

حال می توانید پیشنهادات و اطلاع رسانی ها و… خودتان را در قالب های فوق و به شکلی جذب کننده و متناسب با ذوق مخاطبان تان به مرحله اجرا درآورید (مثلا برای این کار از یک گرافیست خوب، یک نویسنده خوب و یک برنامه نویس خوب استفاده کنید) و آن را در قالب ایمیل یا Landing Page (صفحه فرود) یک کمپین تبلیغاتی یا هر بستر رسانه ای دیگری به مخاطبان خاص خود به نمایش بگذارید.

5) به روز باشید

بهترین راه برای این که اعتماد را در میان مشتریان از بین ببرید این است که مثلا یک e-book از سال 2001 برای آن ها ارسال کنید!

آن را کنار بزنید! هر چیزی را که می خواهید برای مخاطبان تان بفرستید، به روز کنید!
گاهی کمی اصلاح برای این کار کافی ست تا بتوانید آن چه را که می خواهید به نمایش بگذارید، جدید کنید.

در واقع شما می خواهید در مورد چیزی صحبت کنید که مشتریان شما، “امروز” درباره آن صحبت می کنند و دغدغه اش را دارند، دقت کنید که “امروز”! نه دیروز و نه یک سال پیش!

این یک فرصت عالی برای شماست تا برای مثال بتوانید عنوان محتواها و کمپین های قدیمی تان را تغییر داده و یک عنوان جلب کننده نظر که بتواند محتوای درونی ایمیل یا کمپین تان را احیا کند، تهیه کنید.

6) از اشتباهات تان درس بگیرید

آنالیز خیلی مهم است. بدون نگاه کردن به آمار و ارقام چگونه می خواهید بفهمید که موفق عمل کرده اید یا خیر؟

می توانید از یک سری نرم افزار های مربوط به بازاریابی درون گرا (Inbound Marketing) برای تحلیل کمپین های تان و نتایجی که از آن گرفته اید استفاده کنید.

چه بخواهید از نرم افزارهای مربوطه استفاده کنید و چه از روش های مخصوص خودتان، در هر صورت این کار لازم است؛ تحلیل کنید! بررسی کنید! خودتان را بسنجید! تا بتوانید نقاط قوت و ضعف تان را شناسایی کرده و برای نوبت بعدی بهتر عمل کنید!

ضمنا، نکته ای که باید مدنظر داشته این است که حتما اصول سئو را در نوشتارتان رعایت کنید. با این کار می توانید از طریق موتورهای جست و جو نیز برای محتوای تان، ترافیک ارگانیک جذب کنید. مقاله سئو درون سایتی در این زمینه می تواند برای شما مفید باشد.

شما چه عنوانی را برای کمپین تان انتخاب کردید؟
آن را در چه قالبی و چگونه به مخاطبانتان معرفی کردید؟
با چه مشکلاتی رو به رو شدید؟ آیا از کمپین تان استقبال شد؟
خوش حال می شویم از نظرات تان بهره مند شویم، آن ها را با ما در میان بگذارید!

چک لیست تولید محتوا


طی چند سال گذشته تولید محتوا به یکی از ارکان اصلی موفقیت هر کسب و کاری تبدیل شده است. کوکاکولا تولید محتوا می کند، لوازم خانگی آیکیا سوئد تولید محتوا می کند، کسب و کارهای داخلی و خارجی زیادی چه بزرگ و چه کوچک این کار را انجام می دهند، پس چرا شما نکنید؟ اما همه ی این بیزینس ها چرا این کار را انجام می دهند؟

یکی از بهترین دلایل و تعریف هایی که می توانیم درباره بازاریابی محتوا ارائه بدهیم، این است که بازاریابی محتوا در واقع یعنی ایجاد راهی برای ارتباط با مشتریان احتمالی به صورتی که مخاطبان شما از توجه به صحبت های شما لذت ببرند و متقاعد بشوند که شما فرد درستی برای انجام بیزینس با آن ها هستید.

شاید به تعریف ساده به نظر برسد، اما در واقع پیاده سازی همین دو قدم ساده کمی مشکل تر از چیزی است که به نظر می آید. در این مقاله سعی داریم با ارائه چک لیست مختصری به شما نشان دهیم که چگونه می توانید محتوای باارزشی تولید کنید به صورتی که مخاطبانتان به شما اعتماد و از محصولات و خدمات شما استفاده کنند.

بازاریابی محتوا به دلیل خلق ارزش و محتوای ارزشمند برای کاربران می تواند نقش مهمی در دیجیتال مارکتینگ و جذب کاربران و تبدیل آنها به اعضای وب سایت و در نهایت مشتری، بازی کند. از اینرو کنترل محتوا قبل از انتشار نقش بسیار مهمی در جذب مخاطب دارد که میتوان با پرسش های زیر محتوای تولیدی خود را ارزیابی نمایید.

 

آیا محتوای شما قابلیت‌های زیر را دارد؟

در صورتی که پاسخ شما به هر کدام از سوال ها منفی است لطفاً چک لیست تولید محتوای با ارزش را مطالعه نمائید تا در خلق محتوای بهینه به شما کمک کند.

آیا کاربر می تواند محتوا را پیدا کند؟


کاربر می بایست به راحتی بتواند محتوا مورد نظر خود را پیدا کند و جهت دسترسی به آن نیاز به صرف زمان زیادی نباید باشد. اگر محتوای شما دارای این ویژگی نیست متن زیر را مطالعه نمائید.

آیا کاربر می تواند محتوا را بخواند؟


متن شما می بایست به سادگی قابل خواندن باشد و استفاده از هرم ها و اشکالی که قرار است در متن به زیبائی کار بیافزاید نباید متن شما را ناخوانا کند.

آیا کاربر محتوا را درک می کند؟


کاربر می بایست به راحتی متنی که نوشته اید را بخواند و درک نماید، اگر مطالب شما دارای این خصوصیت نیست متن زیر را مطالعه نمائید.

آیا کاربر آن را به کار خواهد برد؟


محتوای نوشتاری شما می بایست کاربردی و قابل استفاده باشد. برای رفع این مشکل نیاز است به موارد زیر توجه کنید.

آیا کاربر محتوا را به اشتراک خواهد گذاشت؟


محتوای تهیه شده توسط شما باید به حدی جذابیت داشته باشد که کاربر پس از مطالعه آن را به اشتراک بگذارد.

 

 

برروی زمین اجاره ای کار نکنید!


قبل از این که شروع به تولید محتوا کنید مطمئن شوید پلتفرمی که برای ساخت و انتشار محتوا استفاده می کنید را به طور کامل در اختیار دارید. به اصطلاح روی زمین اجاره ای کاری انجام ندهید، پلتفرم و دامینی که برای این کار انتخاب می کنید جایی است که به طور کامل برروی تمامی قسمت های آن کنترل دارید. محتوای تاثیرگذار و کارامد نیاز به تلاش دارد. شما به انرژی، فکر و زمان زیادی برای تولید محتوای خوب نیاز دارید، چه خودتان مسئولیت انجام این کار را بر عهده بگیرید چه به یک نویسنده حرفه ای بسپارید.

همانطور که گفتیم، تولید محتوا در زمین اجاره ای کاربرد زیادی نخواهد داشت و خودتان متوجه خواهید شد، اگر برای خودتان وب سایتی ندارید باید اولویت خود را بر اساس داشتن وبسایت با نام خودتان یا برندتان بگذارید. درست است، فیس بوک، اینستاگرام، لینکدین و دیگر شبکه های اجتماعی محل خوبی برای تولید و انتشار محتوا هستند و رابطه شما با مشتریان تان را تقویت می کنند،‌ اما پایه و اساس بیزینس خود را برروی این پلتفورم ها گذاشتن اشتباه خطرناکی است که می تواند سال ها تلاش شما را نابود کند.

علایق مشتریانتان را شناسایی کنید


قدم بعدی برای تولید محتوا این است که باید علایق مخاطبانتان را بدانید. باید بدانید که مخاطبان شما به چه محتوایی واکنش و توجه نشان می دهند، برای شروع می توانید درباره مسائلی که شما را به وجد می آورند و به آنها علاقه دارید شروع کنید، و بعد از بررسی کردن بازخوردهای محتوایتان جهت بهینه سازی آنها به سمت مخاطبانتان پیش بروید. اگر مدتی است که در حال تولید محتوا هستید و فکر می کنید توجه لازم به شما نمی شود، به پست هایی که بیشترین توجه را دریافت کرده اند برگردید و سعی کنید پست های خود را با آن سبک ادامه دهید. نمونه تولید محتوا سایت های پرطرفدار را نیز بررسی کنید.

محتوایی بسازید که ارزش خواندن داشته باشد!


قدم بعدی این است که باید محتوای خود را به صورتی تولید کنید که ارزش خواندن داشته باشد. این یکی کمی کار را دشوار می کند. تولید کنندگان محتوای زیادی هستند که ادعا می کنند چون محتوای آنها تعداد مشخصی کلمه دارد، یا چون از نرم افزارهای مخصوص نوشتن استفاده نکرده اند و یا حتی چون درباره موضوعی که تولید محتوا می کنند مهارت دارند پس محتوایشان باکیفیت است.

اما واقعیت این است که اگر پست های شما به اندازه کافی لایک و شیر نمی گیرند، یا اگر گوگل از شما متنفر شده است، باید نگاه کاملی به کیفیت محتوای خود بیاندازید چرا که احتمالاً آنقدر که باید خوب نیست.

چطور باید بفهمید که محتوای شما ارزش خواندن دارد؟


محتوایی ارزش خواندن دارد که مردم آن را بخوانند! به زبان دیگر شما تعیین نمی کنید که محتوای شما ارزش خواندن دارد یا نه، بلکه مخاطبان شما تعیین می کنند. وظیفه شما این است که ببینید کدام محتوا بیشتر لایک می خورد، بیشتر به اشتراک گذاشته می شود،‌ بیشتر لینک می گیرد و در آخر، بیشتر اینگیجمنت انجام می دهد. محتوایی ارزش خواندن دارد که معمولاً عنوان خوب و قانع کننده ای برای جلب توجه مردم دارد، بیشتر برروی مشکلات مخاطبان تمرکز دارد و به آنها احساس مهم بودن می دهد و در عین حال با توجه به جالب بودن و خواندنی بودن آن باعث نگه داشتن مردم برروی مقاله شما می شود.

اگر به محتواهای تولید شده توسط خودتان نگاهی عمیق انداخته اید و متوجه شده اید که شاید آنطور که فکر می کردید با کیفیت نیستند، نگران نباشید، شما هنوز چیزی را از دست نداده اید. یکی از راه حل های خوب این است که با یک تولید کننده محتوای حرفه ای تشکیل تیم دهید، ممکن است شما در تولید محتوا به آن قدرت نباشید، اما ممکن است شما المان های بیزینسی دیگری داشته باشید که فرد گفته شده ندارد و می توانید در کنار هم کار کنید.

یادتان باشید که از این مبحث قسر در رفتنی وجود ندارد، شما یا تولید محتوا می کنید یا نمی کنید. اما و اگر و وضعیت بینابینی وجود ندارد، هر کسی که به شما می گوید راهی برای دور زدن این بخش وجود دارد فقط دارد حرکت بیزینس شما به سوی رشد را کم می کند.

برای محتوایتان محیط امن ایجاد کنید


قدم بعدی این است که مطمئن شوید فضایی که برای تولید و انتشار محتوایتان استفاده می کنید از امنیت کاملی برخوردار باشند. هک شدن سایت تان قطعاً امر خوشایندی نیست، و متاسفانه باید بگوییم که این اتفاق زیاد پیش می آید. مطمئن شوید که هاستی که انتخاب می کنید اولویت بالایی برای امنیت خود قائل است. همیشه نرم افزار وبسایتتان (‌وردپرس یا هر پلتفرم دیگری که از آن استفاده می کنید) را آپدیت نگه دارید.

محتوای باکیفیت شما نباید خانه ی زشتی داشته باشد!


حواستان باشد که هیچوقت نگذارید محتوایتان خانه ی نازیبایی داشته باشد. کلمات شما شاید جذاب و اغوا کننده باشد اما اگر آنها را در محیطی کلیشه ای و زشت منتشر کنید، مطمئن باشید که مخاطبانتان برای دفعه دوم به شما سر نخواهند زد.

محتوای مورد علاقه مخاطبان باعث می شود که رابطه ای قوی با مشتریان تان بسازید. حالا که محتوای مناسب و جذاب برای مخاطبان تان تولید کردید، به یاد داشته باشید که محتواهای بعدی خود را به همین سبک ادامه دهید تا رابطه خودتان با آن ها را قوی و قوی تر کنید.

برای شروع می توانید از عناوین و محتواهای بحث برانگیز هم کمک بگیرید، چرا که نرخ تعامل شما را بالا می برند، اما حواستان باشد که بیش از حد از این حقه استفاده نکنید چرا که تاثیر عکس برروی روند شما می گذارد. پس حواستان باشد که محتوای شما باید ارزش خواندن داشته باشد، کارامد باشد، قابل توجه باشد، خوانا باشد و عنوان فوق العاده داشته باشد.

لیست ایمیل خودتان را هرچه زودتر تهیه کنید


شاید امروزه ایمیل توجهی که قبلاً دریافت می کرد را نداشته باشد، اما هنوز هم یکی از بهترین راه ها برای تعامل با مشتریان است. محتوای منتشر شده در وبسایت یکی از بهترین راه ها برای قفل کردن توجه است، اما برای ایجاد عمق در این رابطه، ایمیل هنوز هم فوق العاده است.

ایمیل ها توجه صمیمانه تری را برای مشتری به ارمغان می آورند، و به نظر توجه آنها را کاملتر جلب می کنند. اگر می خواهید خوانندگان شما عمل مشخصی را انجام دهند،‌ از ایمیل استفاده کنید.

 

وقت ورود به عرصه بزرگتر است!


اگر با کارهایی که تابحال برایتان توضیح دادیم احساس راحتی می کنید و موفق هستید، وقتش است که صحنه بزرگتری را انتخاب کنید. حالا وقتش رسیده که از تکنیک گست پستینگ یا همان پست گذاشتن مهمان استفاده کنید. این عمل شما را در مقابل مخاطبان بیشتر و بزرگتری قرار می دهد. می توانید مصاحبه ها، وبینارها،‌ سوال و جواب ها و دیگر اعمالی را انجام دهید که باعث می شود شما بیشتر در مقابل مخاطبان قرار بگیرید.

یادتان باشد که همیشه مخاطبان را به سمت محتواهای با کیفیتی که در وبسایت خود تولید می کنید بفرستید، یکی از مهمترین توصیه های انجام این کار این است که لندینگ پیج های با کیفیتی را برای این مشتریان جدیدی که به وبسایت خود هدایت می کنید درست کنید.

 

بین تولید محتوا تا ارائه اولین پیشنهاد به مخاطبان‌تان فاصله نیاندازید


پس از این که تولید محتوای خود را در جنبه های ذکر شده تقویت کردید، یادتان باشد که زمان زیادی را بدون این که محصول یا خدماتی را به مخاطب خود ارائه بدید، صرف نکنید. حواستان باشد که شما دارید بازاریابی محتوا انجام می دهید، نه فقط تولید محتوا. اگر با بیزینسی همکاری می کنید یا خودتان بیزینس دارید به مشتری بفهمانید که شما دقیقاً چه محصول یا خدماتی را به آنها ارائه می دهید.

لندینگ پیج حرفه ای

یکی از مهمترین ارکان این کار داشتن یک لندینگ پیج حرفه ای است که باعث می شود محصولات شما برای مشتریان ملموس تر باشند و خرید برای آنها آسان به نظر بیاید. قسمت فروش را همیشه جدا از محتواهای اصلی خود نگه دارید تا خریدار وقتی وارد این قسمت شود فقط توجه اش معطوف به خرید باشد. مطمئن شوید که محصولی که به خریداران ارائه می دهید همانی باشد که مخاطبان شما می خواهند، نه صرفاً محصولی که فقط از نگاه شما باحال به نظر می رسد.

وقتی وارد شبکه مجازی شوید که حرفی برای گفتن داشته باشید


حالا که تمامی نکات گفته شده را انجام دادید، وقت آن است که در شبکه های اجتماعی فعالیت کنید. شما وقتی در شبکه های اجتماعی فعالیت می کنید که واقعاً حرفی برای گفتن داشته باشید.

Back to top