خانه استراتژی


(زمان خواندن: 3 - 5 دقیقه)
Most Hit

نسل های بازاریابی

نسل های بازاریابی

بازاریابی از همان روزی که اجداد ما، محصولات مختلف خود را با هم مبادله می کردند وجود داشته اما درست از یک قرن پیش بوده که این موضوع به طور مرسوم و علمی، مورد بررسی قرار گرفته است.

محققان توانسته اند 4 نسل بازاریابی را مطرح کنند که هر کدام پیش نیازی برای تکمیل نسل های جدید تر بوده اند و قطعا این نسل ها در امتداد سال ها تجدید خواهند شد. اما چرا ما می خواهیم این چهار نسل را بررسی کنیم؟

بررسی نسل های بازاریابی به ما نشان می دهد که باید خط مشی خود را چگونه بیابیم و دنبال کنیم. در واقع حالا که در نسل سوم بازاریابی هستیم، باید بفهمیم که آن چه که در کار ما موثر است چیست و چگونه می توانیم از رویکرد کنونی استفاده کنیم. .

در حقیقت اگر بخواهیم بدون در نظر گرفتن وضعیت و موقعیت کنونی، اقدام کنیم، قطعا نمی توانیم، آن طور که باید با روزگار بازاریابی هم شکل شده و موفق شویم. بدین منظور امروز برای اطلاع عمومی شما این چهار نسل را بررسی می کنیم تا بتوانید به عنوان یک صاحب نظر در زمینه بازاریابی، بتوانید دیدگاه های جالبی داشته باشید که کمتر کسی به آن توجه نمی کند:

 

نسل اول بازاریابی :

در این دوره کسب و کار نگاهی مکانیکی دارد . با استفاده از دست آوردهای انقلاب صنعتی و تحولی که به وجود آورد . بازاریابی مبتنی بر محصول شکل گرفت . مشتری تقاضا داشت و ارتباط با مشتری برای تامین تقاضای کالای مورد نیازش کسب و کار و قوانین آنرا شکل می داد .

در بازاریابی ۱.۰ ، جامعه در حال تجربه ی تازه ی تولید انبوه است .در ابتدای پیاده سازی بازاریابی در شرکت ها، تمرکز اصلی تولید و عرضه محصولات فقط به مصرف کنندگان بود که می خواستند آنها را خریداری کنند، بنابراین، محصولات و خدمات استاندارد شده اند و امکان شخصی سازی را به مصرف کنندگان ارائه نمی دهند.

شرکت هایی که عمدتا در مفاهیم فوردیسم در ارزش های شرکت خود کار می کنند نیز بر روی بازاریابی ۱.۰ کار می کردند. یعنی، بازاریابی ۱.۰ با تمرکز بر محصول، نه بر روی مشتری.

نسل دوم بازاریابی :

در این دوره کسب و کار به سمت نو آوری رفت .

در عصر بازاریابی ۲، تمرکز دیگر بر محصول نبود. این مرحله به عنوان دوره مصرف کننده شناخته می شود، زیرا نگرانی شرکت ها به رضایت مصرف کننده تبدیل شده است.

همانطور که ما وارد عصر اطلاعات می شویم، مصرف کنندگان از طریق داده ها و اطلاعات در همه زمان ها نفوذ می کنند. بنابراین، از یک جستجوی ساده Google، آنها هزاران نتیجه و فورا پاسخ می دهند.

در این مرحله ۴p معروف بازاریابی (قیمت، میدان، محصول و ارتقاء) ظاهر شد.

بنابراین، مصرف کنندگان به اطلاعات گوناگون در مورد شرکت های مورد علاقه خود دسترسی دارند و همه چیز در مورد آنها را می داند.

از این گذشته، محصولات توسعه یافته همچنان دارای استانداردهای کیفیت هستند. با این حال، آنها نیز شخصی و متنوع هستند، از این رو:

بهینه سازی رضایت مشتری و تجربه.

نسل سوم بازاریابی:

در این عصر کسب وکارها الکترونیکی شدند و بیشتر از قبل از امکانات مدرن برای توسعه کیفیت محصولات و خدماتشان و نیز پشتیبانی از مشتری کمک گرفتند اما نگرانی مصرف کنندگان نیز ارتقا پیدا کرد و علاوه بر خودشان به مسائلی چون توسعه پایدار و محیط زیست نیز توجه جدی نشان دادند.

کارآفرینان در این نسل متوجه شدند که مصرف کننده فقط فرد دیگری نیست که محصول خود را خریداری کند. مصرف کننده در طول دوره مصرف جامعه تغییر چندانی کرده است. یعنی مصرف کنندگان دیگر مصرف کنندگان نیستند! و همه در مورد محصول و اثرات آن صحبت می کنند ، تعامل می کنندو از حق انتخاب خود با سطحی بالاتر استفاده می کنند . دغدغه های اجتماعی نیز در تصمیم گیری آنها نقشی جدی دارد .

به همین دلیل، شرکت ها شروع به کار با محصولات پایدار و سازگار با محیط زیست کرده اند و این را نه فقط به جهت مسولیت اجتماعی که به عنوان انجام یک خواسته ی مهم مشتریان در برنامه ی خود قرار دادند .

در مارکتینگ نسل ۳ ، بازاریابی به شدت از مفاهیم و ابزارهای دیجیتال بهره می برد و برای شخصی سازی سفارش های مشتریان پیشنهاد های جذابی دارد .

نسل چهارم بازاریابی:

در نسل چهارم که به تازگی و در کشورهای توسعه یافته مورد توجه جدی قرار گرفته است . مشتری یک انسان است و تمام ویژگی های انسانی او مورد توجه قرار می گیرد . بازاریابی به شدت انسانگرایانه و با استفاده از دیتای بسیار زیادی که ابزارهای متعدد در اختیار می گذارند با استفاده از هوش مصنوعی و با تلاش برای درک انسان اتفاق می افتد .

کسب و کارها و شرکت ها از حضور ماشین ها و ربات ها در کسب و کارها و زندگی شخصی افراد کاملا اثر پذیرفته اند و مفاهیمی که در تحول دیجیتال به سرعت جای خودشان را در زندگی بشر پیدا می کنند را موردتوجه قرار می دهند .

نسل سوم بازاریابی و نسل چهارم بازاریابی با فاصله ی کم از هم معرفی شده اند و فصل مشترک بسیاری زیادی باهم دارند .در بازاریابی نسل سوم به برند، ذهن و باور و احساس مشتری توجه جدی می شود و در نسل چهارم بازاریابی علاوه بر تمام ابزارهای آنلاین و آفلاین بازاریابی و استفاده یکپارچه از آنها از هوش مصنوعی ، ابزارها و اشیا متصل به اینترنت ، ماشین ها و ربات ها نیز استفاده میشود .

 

Back to top