خانه استراتژی


(زمان خواندن: 8 - 15 دقیقه)
Most Hit

آموزش سئوی درون سایتی (On Site SEO)

On Site SEO

سئوی درون سایتی یا On-Site SEO را می‌توان به سکوی نخست شما برای شروع پروسه بهینه سازی وب سایت (SEO) تشبیه کرد؛ در واقع همه چیز از سئوی درون سایتی شروع می‌شود.

ما در این مقاله قصد داریم درباره روش های سئوی درون سایتی و هر آنچه در حیطه این فرآیند قرار می‌گیرد صحبت کنیم. از اصلاح عنوان‌ها و زیرعنوان‌ها (H1,H2,H3,…) گرفته تا درج متا تگ، برچسب، لینک‌های داخلی، توضیحات تصاویر (Alt & Title)، قوانین کلمات بولد شده و…

نترسید! هر چه برای سئوی On Site نیاز خواهید داشت به صورت شفاف و ساده به شما آموزش می‌دهیم! با آموزش سئوی درون سایتی (On Site SEO) همراه باشید:

مروری بر روش‌های متفاوت سئو

پیش از این با مفاهیم سئو و بهینه سازی موتورهای جستجو آشنا شدیم و درباره الگوریتم های گوگل و سئوی درون سایتی و برون سایتی نیز صحبت کردیم؛ همچنین به شما گفتیم که سئو به سه روش زیر انجام می‌شود:

  • سئوی کلاه سیاه
  • سئوی کلاه خاکستری
  • سئوی کلاه سفید

طبیعتا اگر می‌خواهید یک سئوکار موفق باشید و خود را از هرگونه ریسک و خطر که بدترین آنها جریمه شدن به وسیله گوگل است، دور نگه دارید، بهتر است که به هیچ وجه به سئوی کلاه سیاهفکر هم نکنید! ممکن است برخی به شما بگویند که از این راه زودتر به نتیجه می‌رسید اما از طرفی ریسک محو شدن دائمی نتایج‌تان را هم نباید دور از انتظار بدانید! به قول معروف دیرتر رسیدن به صفحه اول گوگل بهتر از هرگز نرسیدن است!

سئوی کلاه سفید نیز همانطور که از نامش پیداست، بهترین روش سئو است اما خب هزینه‌بر و زمان‌بر هم هست! به همین دلیل هم همه سئوکارها سراغ سئوی کلاه خاکستری می‌روند که به نوعی زیرپوستی سئو کردن یا مظلوم جلوه دادن خودتان نزد ربات‌های گوگل است!

از کجا شروع کنیم؟

خب… حالا ما قصد داریم سئو کلاه خاکستری خود را شروع کنیم؛ حالا اینجاست که می‌رسیم به مفهوم سئوی درون سایتی و برون سایتی. اگر سئوی برون سایتی را به خورش غذا تشبیه کنیم، سئوی درون سایتی را می‌توان برنج تصور کرد. احیانا شما که خورش را بدون برنج میل نمی‌کنید که؟ نه!؟

لذا سئوی درون سایتی به نوعی پیش زمینه و مقدمه سئوی برون سایتی است؛ اگر هنوز سئوی درون سایتی خود را به پایان نرسانده‌اید، بهتر است فعلا بی‌خیال سئوی برون سایتی یا همانOff-Site SEO شوید!

اگر وب‌سایتی که قصد بهینه سازی آن را دارید، تازه راه‌اندازی شده باشد، محتوایی نداشته و پیش از این هیچ‌گونه اقدام سئو بر روی آن انجام نشده باشد، کار شما خیلی خیلی راحت‌تر است؛ یعنی تنها باید نکاتی که به شما آموزش می‌دهیم را رعایت کنید تا یک وب‌سایت خود را به لحاظ سئوی درون سایتی بهینه کرده باشید.

اما فرض می‌کنیم که وب‌سایت مورد نظر پیش از این محتوا داشته و بر روی آن سئوی اشتباه (!) هم انجام شده است؛ حالا چکار کنیم؟

به دقت به مواردی که به شما آموزش می‌دهیم دقت کنید؛ لازم است تا این موارد را در وب‌سایت خود بررسی کرده و در صورت نیاز اقدام به اصلاح آنها نیز کنید؛ البته نیاز نیست از بابت محتواهای شاید خیلی زیاد خود نگران باشید چون شاید نیاز به اصلاح همه آنها نباشد!

سرور با کیفیت، گام نخست

یکی از ابتدایی ترین مواردی که وب‌سایت شما باید از آن برخوردار باشد، سرعت لود (بارگذاری)مناسب و نسبتا بالاست؛ توجه داشته باشید که حجم تصاویر و کدهای HTML استفاده شده در وب‌سایت شما از عوامل بسیار تاثیرگذار بشمار می‌روند اما پیش از آن باید توجه داشته باشید وب‌سایت شما باید از یک شرکت مناسب، سرویس میزبانی (Host) دریافت کند.

برای تست کیفیت سرعت بارگذاری وب‌سایت‌تان ابزارهای متنوعی وجود دارد که پیشنهاد ما به شما استفاده از وب‌سایت GTMetrix است.

عنوان (Title)، شاید مهمترین قدم

عناوین مقالات شما (H1) باید چند ویژگی مهم داشته باشد:

  • برخورداری از تعداد کاراکتر استاندارد
  • حاوی کلمات کلیدی
  • صریح و قابل فهم

بهترین تعداد کاراکتر برای عنوان مقالات شما بین 50 تا 60 است اما اگر مجبور شدید نهایتا 70 کاراکتر در نظر بگیرید.

اما اولویت دوم پس از H1 به ترتیب H2 و H3 و… می‌باشد؛ هر یک از صفحات وب‌سایت شما می‌بایست حداقل از دو تگ عنوان H1 و H2 برخوردار باشد. اما به این نکته توجه داشته باشید که هرچه تگ عنوان های مقالات شما بیشتر باشد، مقاله مورد نظر از اعتبار بیشتری نزد گوگل بهره‌مند خواهد شد.

سعی کنید حتما از کلمات کلیدی در عنوان مقاله خود بهره ببرید (همانطور که می‌دانید کلمات کلیدی به عباراتی گفته می‌شود که مورد توجه شما برای سئو سایت‌تان بوده و قصد دارید توسط آنها رتبه بگیرید).

محتوا، بدون کپی!

محتوای مقاله شما به هیچ وجه نباید کپی باشد؛ ربات های گوگل هر لحظه در حال ایندکس کردن (خواندن) محتوای وب‌سایت‌ها هستند؛ لذا اگر شما یک متن را عینا از جای دیگری کپی کرده باشید، ربات‌های گوگل در اولین برخورد با وب‌سایت شما متوجه می‌شوند که شما یک کپی‌بردارهستید!

محتوای شما باید چند ویژگی مهم و اصلی داشته باشد:

  • یکه باشد و تنها یک نسخه از آن در وب موجود باشد که آن هم توسط خود شما نوشته شده است.
  • با کیفیت و مفید برای کاربر باشد، به گونه‌ای که حداقل کاربر چند دقیقه از وقت خود را صرف مطالعه آن نماید. توجه داشته باشید که گوگل متوجه می‌شود که یک کاربر با ورود به هر یک از صفحات وب‌سایت شما چند دقیقه در آن صفحه توقف می‌کند!
  • دارای حجم کافی باشد! به قول معروف هرچه بیشتر بهتر… شما حداقل را 400 کاراکتر در نظر بگیرید.
  • از وجود تصاویر و ویدئو نیز بهره‌مند باشد؛ تصاویر و ویدئوها علاوه بر اینکه مخاطب را به خواندن مقاله تا پایان ترغیب می‌کند، از نظر گوگل نیز یک فاکتور بسیار مهم تلقی می‌شود.
  • به مقاله مورد نظر هرچند وقت یکبار حداقل یک جمله یا عکس اضافه شده و محتوای آن از 10 الی 20 درصد دچار تغییر شود!

نکته 1: توجه داشته باشید که می‌بایست در تمامی مقالات خود از کلمات کلیدی نیز استفاده کنید؛ با این کار به نوعی به ربات‌های گوگل اعلام می‌نمایید که تمامی مقالات وب‌سایت شما در یک راستا و با یک هدف نگاشته شده‌اند.

نکته 2: خب گفتیم که هرگز کپی نکنید! اما اگر مثلا خواستید نقل قول کنید، یا مثلا متن سخنرانی رئیس جمهور را منتشر کنید و… چه؟ این مورد را که دیگر مجبورید کپی کنید!
خب توصیه ما در این زمینه این است که به وب سایت مرجع یک لینک Nofollow بدهید (لینکی که در آن از rel=”nofollow” استفاده شده است). یا اینکه به متن کپی شده، مقداری متن از خودتان هم اضافه کنید (مثلا: رئیس جمهور در سخنرانی امروز خود در فلان جا که فلان افراد هم بودند و از ساعت فلان برگزار شد و…).

توضیحات متا، لطفا فراموش نشود!

وقتی که یک عبارت خاص را در موتور جستجوی گوگل سرچ می‌کنید، 10 نتیجه در صفحه اول برای شما به نمایش درمی‎آیند که هر یک از آنها از 1 تا 3 خط توضیح دارند؛ به توضیحات ذکر شدهمتا دسکریپشن (Meta Description) گفته می‌شود که وجود آن برای هر یک از صفحات و مقالات وب‌سایت شما ضروری است!

اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس بهره می‌برید به شما توصیه می‌کنیم تا از یکی از افزونه های All in One SEO Pack یا Yoast SEO استفاده کنید؛ این افزونه‌ها به شما کمک می‌کنند تا متا تگ‌های خود را مدیریت کنید.

نمایی از افزونه Yoast SEO در وردپرس

توجه داشته باشید که شما اگر برای صفحات و مقالات خود Meta Description ننویسید، موتور جستجوی گوگل خودش بطور اتوماتیک چند خط آن هم بصورت ناقص را به عنوان متا دسکریپشن شما به نمایش می‌گذارد که معمولا این چند خط، همان نوشته‌های ابتدایی مقاله شما هستند؛ پس چه بهتر که خودتان به فکر باشید…

اما متای شما باید سه ویژگی مهم داشته باشید:

  • یکه و منحصر به فرد باشد.
  • از تعداد کاراکترهای مجازی که افزونه های ذکر شده برای شما تعیین کرده‌اند، تجاوز نکند!
  • حتما از کلمات کلیدی مورد نظر شما بهره‌مند باشد (اما نه بیش از حد).

توضیحات تصاویر (Alt & Title)، همواره مهم

توضیحات تصاویر شامل Alt و Title در واقع حکم متا برای تصاویر شما را دارند؛ شما با درج این توضیحات به ربات های گوگل اطلاع می‌دهید که تصویر مورد نظر درباره چه موضوعی است.

بعلاوه اگر به هر دلیلی در زمان بارگذاری وب‌سایت، عکس شما با مشکل عدم نمایش مواجه شد، توضیحات تصاویر جایگزین خوبی برای آن خواهند بود.

استراتژی لینک‌سازی

لینک سازی وب‌سایت را بطور کلی می‌توان به دو بخش لینک سازی داخلی و خارجی تقسیم بندی نمود که در خصوص لینک سازی خارجی باید حتما حواس‌تان را جمع کنید!

لینک‌های داخلی

در هر صفحه‌ای از وب‌سایت شما لازم است تا لینک‌های داخلی متعددی به دیگر صفحات و مقالات وب‌سایت‌تان وجود داشته باشد. این نکته را آویزه گوش‌تان کنید که لینک سازی داخلی نقش بسیار پر رنگی در پروسه سئوی On-Site وب‌سایت شما دارد.

از جمله لینک‌های داخلی ضروری که در هر یک از مقالات شما باید وجود داشته باشد، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • لینک به خود مقاله (ترجیحا با همان عنوان دقیق مقاله)
  • لینک به صفحه دسته‌بندی مقاله
  • لینک به صفحه برچسب‌های مقاله

همچنین این نکته را هم بخاطر بسپارید که هر یک از صفحات وب‌سایت‌تان باید حداقل یک لینک به خودش داشته باشد؛ مثلا در صفحه اصلی سایت‌تان (هوم پیج) باید حداقل یک لینک به آدرسهوم پیج با عنوان اصلی وب‌سایت وجود داشته باشد.

لینک‌های خارجی

اما لینک‌های خارجی… نسبت به آنها باید خیلی خیلی حساس باشید!

به زبان ساده هر یک لینک خارجی در وب‌سایت شما به منزله یک امتیاز منفی از سوی گوگل در نظر گرفته می‌شود! اصلا به همین دلیل است که هزینه بک‌لینک در وب‌سایت‌های پر بازدید ایرانی بصورت ماهانه و مستمر دریافت می‌شود؛ بدین معنا که این وب‌سایت‌ها حاضر می‌شوند با به جان خرید امتیاز منفی برای خود (بطور مثال لینک به وب‌سایت شما) از شما هزینه دریافت کرده و از این راه درآمدزایی کنند.

حال فرض می‌کنیم که شما مقاله‌ای تخصصی در حوزه گردشگری نوشته‌اید و برای فهم بیشتر موضوع حتما باید یک یا دو لینک خارجی به چند وب‌سایت حوزه گردشگری مثل TripAdvisor بدهید؛ حال تکلیف چیست؟

در اینجا موضوع لینک‌های فالو و نو فالو مطرح می‌شود…

لینک فالو

لینک فالو یک نوع لینک است که در آن شما به گوگل اعلام می کنید که می تواند وارد آن شده و آن را ایندکس کند. بک لینک هایی که در وب‌سایت‌های ایرانی به فروش می‌رسند نیز از همین نوع هستند.

لینک نو فالو

لینک‌های نو فالو هم مثل لینک‌های فالو به خارج از وب‌سایت شما لینک می‌دهند اما با این تفاوت که از اهمیت خاصی برخوردار نیستند؛ بدین معنا که شما با قرار دادن کد rel=”nofollow”در تگ a، به گوگل اطلاع می‌دهید که لازم نیست وارد آن شود.

به طور مثال اگر قصد داشتید در مقاله خود به وب‌سایتی نظیر TripAdvisor لینک بدهید، باید از این نوع لینک استفاده کنید.

خلاصه: اگر خواستید به وبسایتی جز وبسایت خودتان لینک بدهید، این لینک را Nofollow کنید، اما اگر خواستید به خودتان لینک بدهید (لینک سازی داخلی) هرگز آن را Nofollow نکنید (برای Follow کردن لینک، کافی ننویسید Rel=”nofollow”، یعنی به طور پیش فرض لینک ها Follow هستند، مگر اینکه شما به صورت دستی آن را Nofollow کنید).

ساختار URL صفحات

بگذارید همین ابتدا خیلی صریح بگوییم؛ هرچه URL کوتاه‌تر، بهتر…

همواره تلاش کنید تا URLهای سایت خود را کوتاه نگه دارید؛ استفاده از urlهای فارسی موجب طولانی شدن آدرس صفحه شما می‌شود و این مسئله برای گوگل زیاد جالب نیست!

به مثال زیر توجه کنید:

به همین دلیل سعی کنید تا همواره لینک‌های خود را به زبان انگلیسی تبدیل کنید؛ بهتر این است تا همان عنوان مقاله خود را به زبان انگلیسی ترجمه کنید و از همان ترجمه برای ساختار URLاستفاده کنید.

دو نکته زیر را همواره مورد توجه قرار دهید:

  • برای جدا سازی عبارات لینک‌ها تنها از خط فاصله (-) استفاده کنید.
  • سعی کنید تا از تعداد کافی دسته بندی و برچسب در وب‌سایت خود استفاده کنید تا کاربر در هر مرحله متوجه شود در چه مسیری از وب سایت شما قرار دارد.

سایت مپ، بهتر است داشته باشید…

سایت مپ در واقع یک فایل حاوی کدهای HTML در وب‌سایت شماست که از ربات‌های گوگل بطور هدفمند در وب‌سایت‌تان پذیرایی می‌کند

به این معنا که بخش‌های مختلف وب‌سایت‌تان را اولویت بندی ‌می‌کند تا ربات‌های گوگل ابتدا از آن بخش‌ها بازدید کنند؛ مثلا صفحات دسته‌بندی و برچسب وب‌سایت‌تان از اهمیت به مراتب باالاتری از صفحه نویسنده یا “درباره ما” برخوردار می‌باشد.

لازم نیست خیلی نگران باشید؛ برای این کار نیز می‌توانید از افزونه XML-SiteMap برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده کنید.

کلمات بولد (Bold)

کلمات بولد باید با توجه به اهمیت موضوع مقاله در وب‌سایت شما وجود داشته باشد؛ در واقع کلمات بولد شده به نوعی به گوگل می‌فهمانند که از اهمیت بسیار بیشتری نسبت به دیگر کلمات همان مقاله برخوردار هستند.

بطور مثال اگر مقاله‌ای با محوریت بازاریابی نگاشته‌اید، طبیعتا کلمات و عباراتی مثل زیر باید در مقاله شما بولد شده باشند:

  • بازاریابی
  • بازاریابی محتوایی
  • بازاریابی جاذبه‌ای
  • بازاریابی درونگرا
  • اهمیت بازاریابی
  • بازاریابی محتوا
  • و …

البته دو نکته را در نظر بگیرید:

  1. هیچوقت با تگ <b> یک کلمه را بولد نکنید، بلکه از <strong> استفاده کنید. زیرا اولی فقط ظاهر آن را تغییر می دهد و دومی علاوه بر ظاهر، نشان از اهمیت بالای آن عبارت می دهد.
  2. حواستان باشد بیش از حد کلمات و عبارات مختلف را بولد نکنید. گوگل شک می کند. سعی کنید تعادل را رعایت کنید.

مراقب اسپمرها باشید!

اسپمرها هر لحظه در کمین شما هستند و دنبال راهی برای نفوذ به وب‌سایت شما می‌گردند. یکی از متداول‌ترین و راحت‌ترین راه‌های نفوذ اسپمرها به وب‌سایت شما از طریق بخش کامنت مقالات شماست!

اسپمرها تلاش می‌کنند تا با استفاده از فرم کامنت شما در صفحات‌تان لینک سازی کنند؛ آن هم از نوع فالو!!!

برای لینک گرفتن از صفحه کامنت شما دو روش وجود دارد:

روش اول

در این روش اسپمر با قرار دادن کد HTML لینک در بخش درج کامنت می‌تواند به راحتی از شما یک لینک با ارزش فالو بگیرد.

روش دوم

در این روش اسپمر با قرار دادن کلمه کلیدی خود در بخش نام و قرار دادن آدرس لینک خود در بخش وب‌سایت اقدام به درج لینک در صفحه شما می‌‌کند.

روش سوم

ترکیب همان دو روش قبلی‌ست؛ اسپمرهای محتاط معمولا از این روش استفاده می‌کنند تا دست خالی از وب‌سایت شما نروند!

برای مقابله با این ترفندها دو راه بیشترن ندارید؛ یا بطور کلی بخش کامنت مقاله یا صفحه خود را ببندید که توصیه می‌کنیم این کار را نکنید! چراکه خود کامنت‌ها باعث آپدیت شدن صفحه شما می‌شوند.

راه دوم و بهتر این است که از بخش مدیریت دیدگاه‌های پیشخوان وب‌سایت خود آدرس وب‌سایت یا کد HTML اسپمرها را حذف کرده و سپس کامنت مورد نظر را تایید کنید، باید دقت داشته باشید که پیش از این تنظیمات وب‌سایت خود را به گونه‌ای مدیریت کنید که کامنت‌های کاربران تنها پس از تایید شما به نمایش در بیایند.

به همه نکات دقت کردید؟ (سخن پایانی)

تمامی موارد ذکر شده از اهمیت بالایی برخوردار بوده و در حیطه پروسه سئوی داخلی وب‌سایت شما قرار می‌گیرند.

اگر از ما بپرسید فقط و فقط پس از رعایت و اصلاح موارد ذکر شده وارد پروسه سئوی خارجی سایت خود شوید؛ نکته مهمی که در این خصوص وجود دارد این است که اگر بعضی از اشتباهات همچون ساختار URL از مدت‌ها قبل در مقالات شما مشاهده می‌شود، لازم نیست تا نسبت به اصلاح آنها اقدام کنید چراکه آن مقالات احتمالا تا این لحظه توسط گوگل ایندکس شده و تغییر URL آنها می‌تواند به شما آسیب جدی‌تری وارد کند!

اگر احساس می‌کنید موردی را از قلم انداختیم یا سوالی دارید که نتوانسته‌ایم به آن پاسخ دهیم، منتظر دیدگاه‌های شما هستیم؛ فقط اسپم نکنید…

Back to top