خانه استراتژی


(زمان خواندن: 14 - 28 دقیقه)
Most Hit

راهکارهای موثر برای بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

 بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

SMM که مخفف عبارت Social Media Marketing که به معنای بازاریابی رسانه های اجتماعی است، یکی از روش‌های دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شود. در صورت بازاریابی مناسب در این شبکه‌ها، می‌توانید حجم زیادی از مخاطبان را جذب کرده و به کسب‌وکار خود رونق ببخشید.

با توجه به فعالیت بخش زیادی از جامعه در پلتفرم‌های اجتماعی مانند تلگرام، اینستاگرام، توئیتر و … حضور و بازاریابی در رسانه های اجتماعی، تقریباً برای هر کسب‌وکاری مفید واقع خواهد شد؛ اما باید در نظر داشته باشید که SMM یک کانال فروش مستقیم نیست و تنها ابزاری است برای کمک به فروش بیشتر، درواقع فروش را مستقیماً انجام نمی‌دهد و نیاز به زمان دارد؛ بنابراین، پیش از استفاده از این روش باید اهداف و نیازهای خود را بررسی کرده و سپس تصمیم بگیرید.

البته باید توجه داشت که هر کانال شبکه‌های اجتماعی، با دیگری متفاوت است.هر یک از آن‌ها دستورالعمل‌های خاص خود، انواع مختلف پست و چیزهای زیادی دارند که باید توسط تیم شبکه‌های اجتماعی شما، هدایت شود.

بازاریابی رسانه‌های اجتماعی؟؟ کاری ندارد که! یک فیس‌بوک و یک اینستاگرام و یک توییتر راه می‌اندازیم و عکس‌های محصولات‌مان را در آن می‌گذاریم!

خیلی‌ها تصورشان از فعالیت کاری در شبکه‌های اجتماعی و حتی دیجیتال مارکتینگ همین طور است!
لابد هم توقع دارند که مردم، موبایل به دست منتظرشان بنشینند که پستی بگذارند و آن‌ها هم سریع بروند تا محصول معرفی شده را بخرند و با به اشتراک گذاری پست، دوستانشان را هم در این راستا مطلع سازند!!

خودمانیم؛ مردم چه در تلوزیون و چه در خیابان و هر جای دیگر که می‌روند، تا دلتان بخواهد تبلیغات از صدها برند مختلف می‌بینند و حداقل توقع‌شان این است که در شبکه‌های “اجتماعی” از دست این نوع آگهی‌ها راحت باشند!

پس در شبکه‌های اجتماعی چکار کنیم؟

پاسخ این است که در شبکه‌های اجتماعی، “اجتماعی” باشید و فعالیت‌هایی را انجام بدهید که مردم دوست دارند ببینند و بشنوند و لایک کنند و به اشتراک بگذارند.

از طرفی شما هم می‌توانید با زیر نظر گرفتن واکنش‌های آن‌ها نسبت به فعالیت‌هایتان، درک مناسبی از مخاطبان خود داشته باشید و بهتر بتوانید به نیازهایشان پاسخ بدهید.

چگونه؟
برای شما 14 ایده آورده‌ایم. بدون شک رعایت کردن آن‌ها به شما کمک بزرگی می‌کند تا از شبکه‌های اجتماعی موفقیت‌های بزرگی را نصیب برندتان کنید:

ایده 1:  ببینید، بشنوید و تاثیر بگذارید

شبکه‌های اجتماعی دو خبر خیلی خوب به شما می‌دهند:

  1. نظرات مردم را بشنوید: می‌توانید راحت‌تر از هر روش دیگری، متوجه بشوید که مردم درباره برند شما چه می‌گویند.
    آیا از برندتان راضی هستند؟ نیستند؟ از شما خرید می‌کنند؟ یا نه، رقیب‌تان را ترجیح می‌دهند؟ چرا رقیب‌تان را ترجیح می‌دهند؟
  2. نظرات مردم را عوض کنید: می‌توانید با داشتن برنامه‌ای مناسب، بر روی این تصمیمات و نظرات و … تاثیر بگذارید.
    مردم در شبکه‌های اجتماعی و به طور کلی اینترنت، بسیار جدی‌تر از قبل شده‌اند. خیلی چیزها را از همان اینترنت بشنوند برایشان کافی‌ست. باور نمی‌کنید؟ سری به اینستاگرام بزنید و از یک پیج پرطرفدار بخواهید که بنویسد: “خنده دندان‌نما باعث جذب جنس مخالف تا 38% می‌شود”، از فردا نصف مخاطبان این شکلی می‌شوند: 

همیشه به یاد داشته باشید که در این بسترها، فعالیتی هدفمند و مستمر داشته باشید:

  • شبکه‌های اجتماعی بزرگ (مثل فیس‌بوک، اینستاگرام، کانال‌ها و گروه‌های تلگرام و…)
  • تالارهای گفت و گو (Forums)
  • وبلاگ‌های پربازدید (که خوب کامنت می‌گیرند.)
  • سایت‌های خبری (هم می‌توانید ریپورتاژ خبری بدهید و هم می‌توانید در کامنت‌ها در کنار مردم باشید.)
  • اگر کالایی دارید که مثلا در دیجی‌کالا، بامیلو یا هر فروشگاه دیگری ارائه می‌شود، کامنت‌ها را فراموش نکنید (البته جواب درست و صحیح را به مردم بدهید!)
  • و…

ایده 2: اجازه دهید خود مشتریان برای شما تبلیغ کنند

حتما دیده‌اید که بعضی‌ها در شبکه‌های اجتماعی (و به خصوص اینستاگرام) پستی می‌گذارند که کپشن آن “یه روز خوب با دوستام” است و آن بالا، گوشه سمت چپ عکس، نوشته شده که: “رستوران X”

بله! بسیاری از کاربران دوست دارند هر جا که بروند، لوکیشن خود را هم ثبت کنند و بگویند که ما فلان جا بوده‌ایم.
خب چرا شما از این روش (که هزینه‌ای هم برایتان ندارد) استفاده نکنید؟

Instagram posts location 1
لوکیشن خود را در اینستاگرام وارد کنید

موقعیت‌تان را در Google Map ثبت کنید

کافی‌ست تا موقعیت خودتان را در نقشه گوگل ثبت کنید و اگر توانستید؛ بعد از این که شخصی، پستی با لوکیشن شما را در صفحه‌اش گذاشت، بروید و از او در کامنت تشکر کنید (یا هر نظر دوستانه دیگری که به ذهنتان می‌آید کامنت کنید).
مطمئن باشید دوستان آن شخص، نام شما را در لوکیشن می‌بینند و حداقلش این است که در موردش کنجکاو می‌شوند و چه بسا این کنجکاوی به خرید منجر شد!

ایده 3: مشتریان خود را در توییتر پیدا کنید

توییتر واقعا محیط و آدم‌های جالبی دارد. کاری کنید که در توییتر، فضایی برای تبادل و گپ و گفت در مورد شما و خدمات‌تان به وجود بیاید.

مثلا طوری شود که اگر کسی عبارت “رستوران در تهران” را جست و جو کرد؛ سر از گپ و گفت‌های مشتریان شما و حتی شما و کارمندان‌تان درباره خدمات‌تان دربیاورد.

از هشتگ‌های مهم و پرطرفدار استفاده کنید

کار جالبی که می‌توانید بکنید این است که بروید یک هشتگ را سرچ کنید و به توییت‌های مردم (که آن هشتگ) را دارد پاسخ‌های جالب توجه‌شان را بدهید.

ایده 4: هشتگ را دریابید!

هشتگ‌ها را خیلی‌هایمان می‌شناسیم. 3 نکته مفیدی که در مورد هشتگ‌ها می‌توانیم برای شما بگوییم این است که:

  1. حتما هشتگ مخصوص به برند خودتان را داشته باشید (ترجیحا این هشتگ، خاص باشد؛ برای مثال ما باید علاوه بر #مدیر که خیلی‌‌ها استفاده می‌کنند،  را نیز استفاده کنیم که خاص خودمان است.)

  2. از هشتگ‌های مرتبط و پرطرفدار استفاده کنید (می‌توانید آن‌ها را در وب‌سایت HashAtItببیند.)

  3. از هشتگ‌های پرطرفدار مقطعی استفاده کنید (مثلا یک دفعه می‌بینید که #انتخابات یا #یورو_2016 رونق گرفت. آن‌ها را شناسایی کنید و از فرصت استفاده کنید.)

لازم به گفتن نیست که استفاده درست از هشتگ‌ها چقدر خوب می‌تواند برای شما مخاطب جلب کند (البته به شرطی که پست‌تان مرتبط با آن هشتگ باشد!)

ایده 5: با مشتری صحبت کنید

درست است که نمی‌شود همیشه پاسخ همه‌ی مخاطبان را داد؛ اما از طرفی هم نباید اجازه دهید صفحه شبکه‌ اجتماعی شما مانند یک موزه‌ی ساکت باشد. می‌توانید:

  • مخاطب را به چالش بکشید.
  • از او نظرسنجی کنید.
  • ببینید در کدام شهر است.
  • در کدام قشر اجتماعی قرار می‌گیرد؟
  • درآمدش چقدر است؟
  • و حتی اجازه دهید به شما بگوید که اطلاعات‌تان به درد نمی‌خورد!

مشتری ساکت، مرگ کسب و کار است. همواره پذیرای انتقادات و حرف‌های مردم باشید.

‌ ایده 6: بی‌نظمی ممنوع!

اطلاعات‌تان را دسته‌بندی کنید! جدول‌های منظمی را از تمام نظرات، مثبت و منفی بودن، تعداد لایک‌ها، بازخورد‌ها، نظرسنجی‌ها و… در یک فایل دسته‌بندی و منظم داشته باشید تا بتوانید با یک نگاه متوجه روند کار خود شوید.

‌ ایده 7: این مدل بی‌نظمی هم ممنوع!!

چندین حساب کاربری در شبکه‌های اجتماعی دارید؟ مسلما مدیریت همه‌ی آن‌ها با هم، کار پیچیده و کلافه‌کننده‌ای خواهد بود.
می‌توانید برای مدیریت این تعداد زیاد صفحات از وب سایت Onlypult برای اینستاگرام و Kukuبرای سایر شبکه‌ها (من‌جمله تلگرام) کمک بگیرید.

ایده 8: شبکه اجتماعی خودتان را داشته باشید

منظورمان این نیست که شبکه اجتماعی بزرگی مانند فیس‌بوک را خریداری یا راه‌اندازی کنید!
وب‌سایت‌هایی (مانند Pushup.com) هستند که اجازه می‌دهند تا یک محوطه مجازی را از یک شبکه مجازی در اختیار بگیرید و برای مخاطبانتان، مطلب و اطلاعات آماده کنید.

چه فایده‌ای دارد؟؟

با این کار، شما علاوه بر اطلاع‌رسانی، می‌توانید تحقیقات جامعه شناسی مفیدی را از مخاطبان‌تان داشته باشید و قدم‌های بعدی‌تان را در فعالیت‌های دیجیتال مارکتینگ خود، با پشتوانه‌ای محکم‌تر بردارید.

نکته مهمی که باز هم تاکید می‌کنیم این است که حتی نظرات منفی را بخوانید و تحمل کنید!

ایده 9: از جاده خاکی دور شوید!

گاها پیش آمده که یک برند، در بازاریابی رسانه‌های اجتماعی خود، کمپین‌هایی را راه می‌اندازد که هیچ گونه ازتباطی با اهدافش ندارد.
همیشه به یاد داشته باشید که کمپین‌های تبلیغاتی شما، بالاخره باید به یک نحوی، مخاطبان را با برند شما درگیر کند.

دقت کنید که منظور ما این نیست که بیایید و فقط محصولات‌تان را در شبکه‌های اجتماعی‌تان تبلیغ کنید! خیر.
بلکه باید هرگونه فعالیتی را که انجام می‌دهید، همگی در راستای اهداف تبلیغاتی‌تان باشد و به عبارتی دیگر، از مسیر اصلی خارج نشوید!

ایده 10: به زبان مشتری صحبت کنید

مخاطب‌تان چه مطلبی را دوست دارد بشنود؟
چند سالش است؟
چه فرهنگی دارد؟
از کدام شهر و کشور است؟

ادبیات و لحن نوشتن تبلیغات (Copywriting) مهم‌ترین بحث ارتباطی بین چشم و ذهن مخاطب است. هر آن چه را که در شبکه‌های اجتماعی‌تان می‌نویسید، باید با هماهنگ با سلیقه مخاطب باشد.

برای مثال لوازم کودک می‌فروشید، لحن جدی و به شدت کتابی، اصلا مناسب نیست! برای تعامل بهتر با این گونه مخاطبان بهتر است از لحنی خودمانی‌تر و حتی گاهی بچه‌گانه استفاده کنید.

ایده 11: هم راستگو باشید و هم خلاق

درباره علم و فن نوشتن متن‌های تبلیغاتی در ایده قبلی (دهم) صحبت کردیم؛ اما بحث خلاقیت و صداقت در کنار هم نکته مهم دیگری‌ست.

  • خلاقیت: طوری بنویسید که مخاطب حس کند کتاب تازه‌ای را در دست گرفته و حوصله‌اش سرنرود. تازه و جدید بنویسید.
  • صداقت: شاید مهم‌ترین فاکتوری‌ست که نبودن آن مانند سیل، مشتریان شما را نه تنها از بین می‌برد، بلکه آن‌ها را به منتقدانی دل‌شکسته و تبلیغ‌کنندگانی منفی تبدیل می‌کند.

ایده 12: یک بازی راه بیندازید!

بگذارید مخاطبان و مشتری های شما بازی کنند!
مثلا یک مسابقه Dubsmash برگزار کنید و به بهترین ویدیو جایزه بدهید.

کمپین لامبورگینی (Lamborghini)

صفحه اینستاگرام لامبورگینی، یک بار مسابقه‌ای راه انداخت که از مخاطبان صفحه خود می‌خواست که از هر مدل لامبورگینی که دوست داشتند یک نقاشی بکشند؛ آن را در اینستاگرامشان پست کنند و یک هشتگ خاص برای آن بگذارند.

جایزه این مسابقه این بود که بهترین نقاشی در پیج اصلی لامبورگینی شات می‌شد و میلیون‌ها نفر آن را می‌دیدند (خب شما می‌توانید علاوه بر شات، یک جایزه دیگر هم بدهید!).

اینگونه مسابقات، یک صمیمیت قوی را بین مردم و برندتان به وجود می‌آورد.

ایده 13: آموزش بدهید

به مخاطبان‌تان آموزش بدهید. مثلا:

  • اگر رستوران هستید، تهیه یک ژله خاص را آموزش دهید.
  • اگر فروشگاه لوازم دیجیتال هستید، ترفندهای iOS یا اندروید را آموزش بدهید.
  • اگر فروشنده لباس هستید، به مخاطبان آموزش بدهید که چگونه یک تیپ زیبا با ترکیب رنگ آبی و طوسی داشته باشند.

البته همه‌ی این‌ها مثال بود! شما می‌توانید با توجه به کسب و کارتان یک موضوع جذاب را آموزش بدهید و همان طور که در بخش اول 14 ایده برای بهترین بودن در شبکه‌های اجتماعیگفتیم، هشتگ‌ها را در بیابید!

ایده 14: لطفا مرموز نباشید!

در دسترس باشید. نه به این معنا که شماره موبایل شخصی‌تان را در پروفایل‌تان قراردهید!
فقط کاری کنید که مخاطب برای پیدا کردن‌تان سختی نکشد و مجبور نشود کلی بگردد تا مثلا وب‌سایت‌تان را پیدا کند.

 

۲۵ تا از بهترین راه‌کارهای کلی برای شبکه‌های اجتماعی


به عنوان یک شرکت، برخی دستورالعمل‌های کلی برای دنبال کردن در تمام شبکه‌های اجتماعی مختلف وجود دارد.

۱. اهداف را مشخص کنید


هرگز یک برنامه بازاریابی اجتماعی را بدون هدف شروع نکنید. بهترین اهداف همیشه SMART هستند:

خاص (Specific): تنظیم ارقام ثابت (مثال: “ما به افزایش ۵ % در تعامل با این فصل دست خواهیم یافت”).
قابل‌اندازه‌گیری (Measurable): از یک معیار برای پی‌گیری پیشرفت به سمت هر هدف استفاده کنید.
تحریک‌آمیز (Asprational): اهداف باید توانایی‌های شما را گسترش دهند در حالی که به طور واقع‌بینانه قابل‌دستیابی هستند.
مرتبط (Relevant): دستیابی به این هدف به ارائه یک نتیجه مثبت تجاری کمک خواهد کرد.
بر مبنای زمان (Time-based): مهلتی برای رسیدن به آن وجود دارد.
برای مشاهده راهنمای دقیق‌تر در مورد هدف شبکه‌های اجتماعی، به این لینک مراجعه کنید.

۲.برای استفاده از یک تقویم شبکه‌های اجتماعی، برنامه‌ریزی کنید


داشتن برنامه سازماندهی‌شده و شلوغ شبکه‌های اجتماعی، بدون تقویم تقریبا غیرممکن است. برخی از فواید کلیدی آن عبارتند از:

برنامه‌ریزی برای آینده، باعث صرفه‌جویی در زمان می‌شود. دانستن این که چه چیزی را ارسال می‌کنید، هدر رفتن زمان برای محتوای به اشتراک گذاری را کاهش می‌دهد.
تقویم، تیم را در مورد فوریت‌ها و مهلت‌های زمانی، مسئولیت‌پذیر می‌کند. زمانی که همه متوجه ‌شوند که زمان پروژه‌ها کی هست، احتمال بیشتری وجود دارد که این پروژه‌ها به موقع انجام شوند.
شما می‌توانید به طور استراتژیک‌تر پست بگذارید. به جای تلاش برای ارسال یک پست تعطیلات در دقیقه آخر (برای مثال)، شما می‌توانید کل کمپین‌ها را حول یک برنامه زمان‌بندی‌شده در یک مکان کنترل کنید؛ مکانی که کل اعضای تیم می‌توانند در آن هم‌کاری کنند.
در اینجا ترکیبی از راهنما و الگو وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای ایجاد تقویم رسانه‌های اجتماعی خود استفاده کنید:

چگونه به طور موثر تقویم سرمقاله شبکه‌های اجتماعی را سازماندهی کنید
تقویم محتوای وب شبکه‌های اجتماعی سال ۲۰۱۸: چگونه یک سال پست‌گذاری را به روشی آسان سازماندهی کنیم


۳. از اندازه تصویر صحیح در شبکه‌های اجتماعی پیروی کنید…


… با استفاده از این برگه تقلب:

 شبکه‌های اجتماعی

۴. یک استراتژی محتوا برای هر شبکه اجتماعی داشته باشید


چیزی که در یک شبکه کارساز است، ممکن است روی دیگری کارساز نباشد. بنابراین، برنامه‌ای برای این که چه نوع محتوایی در هر پلتفرم به اشتراک می‌گذارید، داشته باشید.

 

۵. بهترین کانال‌ها را برای کسب‌وکار خود انتخاب کنید


هر کسب‌وکاری نیاز ندارد در تمام شبکه‌های اجتماعی وجود داشته باشد. در عوض، بهتر است بر روی پلتفرم‌هایی تمرکز کنید که بیش‌ترین شانس را برای کسب‌وکار شما فراهم می‌کنند. اگر مطمئن نیستید که آیا یک شبکه برای کسب‌وکار شما مناسب است یا خیر، با مرور اهداف و نقاط قوت هر پلتفرم شروع کنید:

 شبکه‌های اجتماعی

سپس به چند سوال دیگر پاسخ دهید:

شرکت ما در تلاش است چه چیزی از رسانه‌های اجتماعی بدست آورد؟ اهداف تجاری گسترده‌تری را در نظر بگیرید (آگاهی برند را افزایش دهید، فروش را افزایش دهید، و غیره). سپس، اهداف تاکتیکی مانند افزایش ترافیک وب سایت، تغییر مخاطب به مشتری و غیره را در نظر بگیرید.
آیا شبکه مورد نظر می‌تواند در دستیابی به این اهداف کمک کند؟ اگر ترافیک هدف اولیه است، چیزی شبیه اینستاگرام ممکن است بهترین انتخاب نباشد. اینستاگرام برای محتوای تصویری مناسب است. اهداف خود را با نقاط قوت در هر پلتفرم بسنجید.
آیا مخاطبان از ما انتظار دارند که در یک پلتفرم خاص باشیم؟ ببینید آیا هیچ رقیبی در آن شبکه مشخص کار می‌کند یا نه. اگر آن‌ها حضور داشته باشند، این یک شاخص قوی است که شما می‌توانید در آن شبکه، مخاطبین بالقوه داشته باشید.
اگر هیچ کدام از شبکه‌ها از این تست موفق بیرون نیامدند، آن‌ها را رها کرده و منابع بیشتری را در پلتفرم‌هایی قرار دهید که در آن‌ها فرصت بیشتری برای شما وجود دارد.

۶. صدا و لحن شبکه‌های اجتماعی خود را تعریف کنید.


آیا برند شما جدی است و یا خنده‌دار؟ حرفه‌ای یا طعنه‌آمیز؟

اینها نمونه‌هایی از ویژگی‌هایی هستند که صدای برند شما را در شبکه‌های اجتماعی به اطلاع می‌رسانند. و پیدا کردن صدایتان، کلید برقراری ارتباط با مخاطبین است. چرا؟ زیرا افراد برندهایی را دوست دارند می‌توانند با آن‌ها ارتباط برقرار کنند و همچنین برندهایی که نیازهای آن‌ها را درک کنند.

تعریف صدای شما شامل برخورد با سه چیز است:

۱. می‌خواهید صدای برند شما به شکل آنلاین به نظر برسد؟

۲. مخاطب هدف شما چه کسی است و از چه لغاتی استفاده می‌کند؟

۳. براساس دو سوال اول، مخاطبین شما چه می‌خواهند از شما بشنوند؟

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ایجاد صدا و لحن، این راهنما را از سایت Mailchimp بررسی کنید.

۷. کنترل نظرات منفی با ظرافت و صمیمیت


بهترین راه برای مقابله با نظرات منفی، همدلی است. در حالی که ممکن است گاهی اوقات انجام این کار دشوار باشد، اما هر چه صداقت بیشتری به خرج دهید، بهتر است.

نوشتن پیام‌های حقیقی برای نظرات منفی می‌تواند دشوار باشد، بنابراین برخی از الگوهایی که می‌توانند الهام‌بخش شما باشند، در اینجا آورده شده‌اند:

الگوی 1:

سلام _____! از رخ دادن این اتفاق متاسفیم. قطعاً این چیزی نیست که برای مشتریان خود در نظر داشته باشیم. می‌توانید به ____ دست یابید. اطمینان داشته باشید ما این مشکل را برطرف خواهیم کرد.

الگوی 2:

سلام ___! از اطلاع‌رسانی شما متشکریم. قصد داریم تا مشکل شما را برطرف کرده و مطمئن شویم که شما به ____ خود خواهید رسید. اگر ممکن است به طور دقیق مشکل را با ما در میان بگذارید.

الگوی 3:

{نام} ما از اینکه ____ برای شما پیش آمده، عذرخواهی می‌کنیم. هدف ما ارائه بهترین‌ها برای مشتریان است. لطفاً با ایمیل ___ در ارتباط باشید. همکاران ما حتماً به موضوع شما رسیدگی خواهند کرد. اگر سوالی دارید می‌توانید به طور مستقیم با ___-___-___ در ارتباط باشید.

۸. پست گذاشتن در بهترین زمان‌ها


برای به حداکثر رساندن بازدید محتوای خود، باید پیام‌های خود را در زمان بهینه ارسال کنید:

 بازاریابی شبکه های اجتماعی

می‌توانید از تجزیه و تحلیل درون برنامه‌ای به منظور یافتن بهترین زمان برای پست گذاشتن در فیسبوک و اینستاگرام، استفاده کنید؛ اما سایر شبکه‌های اجتماعی بزرگ (توئیتر، پینترست و غیره) روزها را محاسبه می‌کنند، نه زمان‌ها.

۹. پیدا کردن فرکانس ارسال مؤثر


پیدا کردن فرکانس ارسال کامل، تقریباً مثل تلاش برای نگهداشتن یک سکه روی لبه آن است؛ به نظر غیر ممکن می‌رسد اما وقتی به آن می‌رسید، شگفت‌انگیز است. تصور می‌کنید که باید تا جایی که می‌توانید، پست ارسال کنید. اما تحقیقات نشان می‌دهد که ارسال بیش از حد پست‌ها، در 34.9 درصد موارد، به آنفالو شدن اکانت ختم می‌شود.

برعکس آن نیز، صادق است. تحقیقات دیگری نشان داد که اگر برند شما بیش از حد ساکت باشد، حدود 17.9 درصد از مخاطبین خود را از دست خواهند داد.

پس چگونه می‌توانید یک فرکانس ارسال عالی را پیدا کنید؟ برای شروع، به برنامه زمانی پست‌گذاری استاندارد CoSchedule برای ترویج محتوای وبلاگ، نگاهی بیندازید:

 

۱۰. بیشتر از کمیت، روی کیفیت تمرکز کنید


بعضی از شبکه‌های اجتماعی به حجم بالایی از محتوا نیاز دارند تا آن‌ها را ارزشمند کند. توئیتر، یکی از آنهاست. پینترست نیز ممکن است در این میان حضور داشته باشند. اما همیشه بر کیفیت بیش از کمیت تاکید داشته باشید. از ارسال بی هدف پست اجتناب کنید، و اطمینان حاصل کنید که هر پست دارای منظور و هدفی است.

۱۱. فرآیندها را تا جای ممکن خودکار کنید


هیچ دلیل وجود ندارد که کارها را به صورت دستی انجام دهید، زمانی که به راحتی می‌توانند خودکار شوند. چه چیزی می‌تواند در فرآیند شبکه‌های اجتماعی شما خودکار شود؟

زمان‌بندی پیام‌های شبکه‌های اجتماعی
پر کردن تصاویر در پیام‌های شبکه‌های اجتماعی شما. ببینید CoSchedule چگونه این کار را برای شما، با الگوهای اجتماعی انجام می‌دهد.
اشتراک‌گذاری مجدد محتوا در زمان بهینه.
به عنوان مثال، خودکار کردن ارسال پست‌های شبکه‌های اجتماعی و صرفه‌جویی در زمان. شما مجبور نیستید نگران این باشید که آیا پست‌های شما در زمان مناسب ارسال می‌شوند یا خیر.

۱۲. مصنوعی رفتار نکنید


هیچ‌کس نمی‌خواهد برندی را دنبال کند که کسل‌کننده و روباتیک است. صرف‌نظر از اینکه فکر می‌کنید جایگاه شما ممکن است چقدر خسته‌کننده باشد، دارید با افراد واقعی ارتباط برقرار می‌کنید. بنابراین، به گونه‌ای حرف بزنید که کاربران شما حرف می‌زنند. پاسخ شما باید به گونه‌ای باشد که انگار از زبان یک شخص حقیقی شنیده می‌شود.

۱۳. محتوای خود را ترکیب کنید


هیچ‌کس دوست ندارد پست‌هایی را ببیند که همواره فقط در مورد محصولات هستند.

طبق گفته هاب‌اسپات، ۴۵ درصد از مردم به دلیل ارسال بیش از حد پست‌های تبلیغاتی، پیج برند را آنفالو می‌کنند.

از آنجا که افراد برای فالو کردن شما وقت صرف کرده‌اند، احتمال آن هست که به کمپانی شما علاقه‌مند شده باشند. تبلیغات بدون توقف، افراد را از برند شما دلسرد خواهد کرد. چراکه با این کار نشان می‌دهید بیشتر از مخاطب خود، به محصول خود اهمیت می‌دهید.

برای اجتناب از اینگونه برنامه‌های تبلیغاتی، سعی کنید آن را با موضوعات مختلف و یا با موارد زیر ترکیب کنید:

نکات شغلی
پست‌های فرهنگی شرکت
اخبار جامعه (اگر مرتبط با برند شما باشد)
اخبار صنعت
گیف‌ها
محتوای برند
پست‌های آموزنده در وبلاگ


۱۴. از اصطلاحات عامیانه استفاده نکنید مگر اینکه مربوط به برند شما باشد


آیا آن لحظه را به یاد می‌آورید که پدر یا مادر شما سعی می‌کردند که شوخ باشند و از “زبان محاوره‌ای” بگونه‌ای استفاده کنند که کودکان از آن استفاده می‌کردند؟

یا، شاید حالا شما آن پدر و مادر هستید.

در هر صورت، همیشه برای هر کسی خجالت‌آور است.

وقتی برندها از زبان عامیانه استفاده می‌کنند (اگر خارج از کاراکتر برند باشد) نیز همین تاثیر را دارد. طبق گزارشات، اگر برند‌ها از اصطلاحات عامیانه یا فنی استفاده کنند، ۳۸.۴ % از مردم آنها را آنفالو می‌کنند.

بهترین راه برای تعامل با مشتری، استفاده از همان زبانی است که خود مشتری استفاده می‌کند.

برای اینکه بفهمید چگونه درباره شما و برند شما بحث می‌کنند، شروع به نظارت و پاسخ دادن به همان زبانی کنید که فالوورهای شما از آن استفاده می‌کنند. همانطور که به تماشا و گوش دادن ادامه می‌دهید، گرایش‌ها و تمایلات آنها را مشاهده خواهید کرد.

۱۵. درباره رقبای خود تحقیق کنید


زمانی را به تحقیق درباره رقبای خود اختصاص دهید. چراکه این کار می‌تواند به الهام بخشیدن به محتوای خود کمک کند. چرا؟ چون رقبای شما برای بدست آوردن همان جمعیتی مبارزه می‌کنند که شما قصد دستیابی به آن را دارید. اگرطرفداران شما به سمت محتوای آن‌ها کشیده شوند، ممکن است زمان اصلاح تاکتیک‌های شبکه‌های اجتماعی شما رسیده باشد. بهترین خود را ارائه داده و مخاطب را مال خود کنید.

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

چطور می‌توانید به طور دقیق رقبای خود را دنبال کنید؟

با ایجاد یک لیست از پنج رقیب اصلی شبکه‌های اجتماعی خود شروع کنید. از آنجا پنج کانال برتر خود را انتخاب کنید و توجه کنید که کدام رقبای شما در هر کدام از این پنج کانال قرار دارند.

قسمت بعدی ممکن است به طور باورنکردنی زمانبر به نظر برسد، اما باور کنید ارزشش را دارد. ۶ ماه گذشته آنها را بررسی کرده و موارد زیر را مشاهده کنید:

آن‌ها چه نوع محتوایی را به اشتراک می‌گذارند؟
به طور متوسط، به نظر می‌رسد که آن‌ها برای هر پیامی که ارسال می‌کنند چقدر پاسخ دریافت می‌کنند.
صدای و لحن آن‌ها در مقایسه با شما چگونه است؟

۱۶. یک برنامه مدیریت شبکه‌های اجتماعی/فاجعه در روابط عمومی (PR Disaster) ایجاد کنید


شبکه‌های اجتماعی یک ابزار بزرگ و بسیار قدرتمند است. یک گام اشتباه می‌تواند شما را به یک کابوس اجتماعی تبدیل کرده و ایجاد یک برنامه منظم، شما را از مهلکه نجات خواهد داد.

و متاسفانه، بلایای اجتماعی رایج‌تر از آن است که فکرش را می‌کنید. به عنوان مثال، در مورد واکنش شدیدی که کمپانی پپسی (Pepsi) در اوایل سال جاری برای بازرگانی خود دریافت کرد فکر کنید. از آنجا که پپسی هشیار بود، برخی از آسیب‌های بلند-مدت که ممکن بود متحمل شوند را کاهش دادند.

برای ایجاد یک راهنما برای فاجعه، اطلاعات زیر را برای شروع ارائه دهید:

چه کسی باید در صورت بحران رسانه‌های اجتماعی، از آن مطلع شود؟

روابط‌عمومی
رسانه اجتماعی
مدیریت
خدمات مشتری
ما باید قبل از حمله به بحران چه کار کنیم؟

آماده‌سازی پاسخ‌های استاندارد برای موضوعات متداول
مقدمه مناسب برای اینکه روبات به نظر نرسید
فهرست تماس‌های مطبوعاتی؛ محتوای خود را تحت کنترل درآورید
تمام اطلاعات ورود به سیستم اجتماعی خود را (از جمله تقویم انتشار اجتماعی) به مکانی وارد کنید که برای تیم‌تان آسان است و جلوی خروج هر گونه محتوایی را از این محدوده، بگیرید.


۱۷. عملکرد و قانون در رابطه با داده‌های نرخ تعامل کاربران


شبکه‌های اجتماعی به شما این امکان را می‌دهند که بسیاری از آمار خود را بررسی کنید، اما بسته به اهداف کلی، آماری که به آن‌ها نیاز دارید تغییر خواهند کرد.

اگر به دنبال آمار انگیجمنت یا تعامل کاربران هستید، باید ببینید که فالوورهای شما هر چند وقت با محتوای تان در تعامل هستند. شما باید لایک‌ها، نظرات و اشتراک‌گذاری‌ها را به صورت دستی بررسی کنید، یا می‌توانید از ابزارهایی برای پی‌گیری استفاده کنید.

۱۸. نام کاربری شما باید در همه‌ی شبکه های اجتماعی وجود داشته باشد، حتی اگر در آن‌ها فعال نیستید


این ممکن است نتیجه‌ای معکوس داشته باشد. اما، حتی اگر در کانالی فعال نیستید، نام کاربری خود را در آن قرار دهید.

چرا؟

چون شما هر موقع به کانال بروید، می‌دانید که نام کاربری شما در دسترس است. همچنین می‌توانید از صفحه پروفایل خالی استفاده کنید تا طرفداران احتمالی خود را به پلتفرم‌های دیگر یا وب سایت خود هدایت کنید.

چگونه بفهمیم که نام کاربریمان در یک شبکه اجتماعی در دسترس است؟ می‌توانید از یک سرویس رایگان مانند namecheckr استفاده کنید تا ببینید آیا نام کاربری شما در دسترس است یا نه.

 بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

ابزاری مثل namecheckr چه کار می‌کند؟ آن‌ها یک پایگاه‌داده پر از کانال‌های شبکه‌های اجتماعی و کاربران مختلف که در حال حاضر از این کانال‌ها استفاده می‌کنند را نگه می‌دارند. شما می‌توانید نام کاربری مورد نظر خود را تایپ کرده و ببینید که در حال حاضر در کجا استفاده شده و در کجا استفاده نمی‌شود. این کار می‌تواند به شما کمک کند تصمیم بگیرید آیا می‌خواهید نام را همان طور که هست نگه دارید و برای کانال‌های دیگر تنظیم کنید یا یک نام کاربری جدید را به طور کامل ایجاد کنید.

زمانی که حساب هر کدام از کانال‌ها را دارید، به طور بالقوه می‌خواهید در آن باشید و پیامی را تنظیم کنید که طرفداران خود را به وب سایت و یا یک شبکه اجتماعی دیگر هدایت می‌کند.

19. در مسابقات شبکه‌های اجتماعی خود هوشمندانه عمل کنید


مسابقات شبکه‌های اجتماعی معمولا یک ضربه بزرگ هستند، چون کسی از چیزهای مجانی خوشش نمی‌آید؟ استفاده از این شکل محتوا، می‌تواند مزایای بزرگی شامل رشد بالای مخاطب و تعاملات با طرفداران داشته باشد.

بنابراین چگونه یک رقابت رسانه‌ای موفق را طی می‌کنید؟

کانالی را انتخاب کنید که می‌خواهید در آن بر روی رشد و یا تعامل خود تمرکز کنید.
تصمیم بگیرید که جایزه چه خواهد بود. آیا تیم گرافیکی شما، رسانه‌ای را در مورد این جایزه خلق می‌کند؟
یک مهلت مشخص کنید که مخاطبین شما باید در آن وارد رقابت شوند.
پست‌های خود را برنامه‌ریزی کنید.
پی‌گیری اسامی کسانی که در یک اسپریدشیت هستند و همه مراحل ورود را دنبال می‌کنند.
اعلام نام و تگ کردن برندگان در پست‌ها بعد از مهلت تعیین‌شده
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه اداره رقابت در رسانه‌های اجتماعی خود، این پست وبلاگ Social Media Examiner بررسی کنید.

20. به جابه جایی پست توسط مخاطب بین شبکه‌های اجتماعی دل نبندید


آیا تا به حال کسی را دیده‌اید که پستی را از توئیتر به فیسبوک فرستاده ‌باشد؟ یا اینستاگرام به توئیتر؟ نتیجه این کار اغلب شبیه به یک لینک ناقص و بعضاً متن‌های بریده بریده مشاهده می‌شوند. به جای آن، پست‌های شبکه‌های اجتماعی را در شبکه مربوطه خود مدیریت کنید.

21. قبل از استفاده از هشتگ‌ها، در مورد آنها تحقیق کنید

 

به منظور پیدا کردن هشتگ مناسب برای استفاده در کانال‌های اجتماعی تان، پروفایل توئیتر شرکت خود را باز کنید و به بخش hashtag Trending بروید. می‌توانید مسیر هشتگ‌های ترندینگ خود را تغییر دهید، چون مناطق مختلف در سراسر جهان، گرایش متفاوتی دارند.

 

همچنین می‌توانید از ابزاری مانند Tagboard استفاده کنید که مکالمات افراد پیرامون یک هشتگ مشخص را دنبال می‌کند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که بفهمید مردم پیرامون یک هشتگ چه می‌گویند و آن را تایپ کنید:

 بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

شما باید بتوانید ایده خوبی در مورد اینکه موضوع آن هشتگ چیست بدست آورید و بدین صورت می‌توانید تصمیم بگیرید که از آن استفاده کنید یا خیر.

۲۲. از شوخی و سرگرمی استفاده کنید


شوخی در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند هم یک موهبت و هم یک نفرین باشد. یک شوخی اشتباه می‌تواند شما را به یک منطقه جنگی و بحرانی در شبکه اجتماعی وارد کند.

اما اگر با نکات مربوط به طنز به درستی برخورد کنید، برند شما می‌تواند اوج بگیرد. ببینید چه اتفاقی برای Wendy افتاد وقتی که آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی کنایه‌امیز برخورد کردند:

بهترین راه برای دیدن این که آیا شوخی برای مخاطبان شما خوشایند خواهد بود یا نه، این است که چند جوک روشن را امتحان کنید و ببینید آن‌ها چگونه واکنش نشان می‌دهند. شما نمی‌توانید طنز را به مخاطبین خود تحمیل کنید، پس در مورد این که چطور و چه زمانی از آن استفاده می‌کنید، هوشمندانه عمل کنید.

و وقتی شک دارید، آن را توییت نکنید.

۲۳. دسترسی کارمندان به حساب‌های شبکه اجتماعی شرکت را محدود کنید


شبکه‌های اجتماعی به خودی خود یک تلاش اجتماعی هستند. یعنی که شما می‌خواهید کارمندانتان نیز در این مکالمه دخالت داشته باشند. با این حال، این بدان معنا نیست که همه باید به حساب‌های شبکه‌های اجتماعی شرکت شما دسترسی داشته باشند.

ببینید چه اتفاقی برای HMV افتاد زمانی که گروهی از کارکنان از جمله تیم اجتماعی خود را در یک زمان اخراج کردند. اعضای تیم راه بد را در پیش گرفته و در مورد این که چطور همه آن‌ها فورا اخراج شدند، توئیت کردند. بدترین قسمت؟ افرادی که باقی ماندند، نمی‌دانستند چطور آن را متوقف کنند.

باید کنترل را در دست گرفته و روی افرادی که دسترسی‌های مهم دارند نظارت داشته باشید. بنابراین فهرستی از این افراد تهیه کنید.

چه کسی باید به کانال‌های اجتماعی شما دسترسی داشته باشد؟ در اینجا یک فهرست ممکن برای شروع کار وجود دارد:

CMO (مدیر ارشد بازاریابی)
مدیر فروش
نویسندگان و متخصصین رسانه‌های اجتماعی
طراحان گرافیک
روابط‌عمومی
هم چنین اگر کسی در این فهرست شرکت را ترک کند، باید دسترسی آن‌ها را لغو کرده و کلمه عبور را تغییر دهید.

۲۴. پروفایل‌های اجتماعی خود را برای حداکثر در معرض قرارگیری بهینه کنید


اگر پروفایل‌های شبکه‌های اجتماعی خود را با اطلاعاتی درباره شرکت‌تان پر نکنید، فرصت برای ارتباط با مشتری خود را از دست می‌دهید.

پروفایل شبکه‌های اجتماعی فعلی خود را مرور کنید و اطمینان حاصل کنید که با موارد زیر سازگار هستند:

نام کاربری
عکس‌های سرصفحه و پروفایل
بیوگرافی‌ها
توصیف شرکت
پیوندها
به عنوان مثال، یک برند که پروفایل لینکدین با ثبات و زیبا ‌دارد، ادوبی (Adobe) است. در صفحه اولیه پروفایل، تصاویر برجسته، یک مرور کلی، مشاغل و اطلاعاتی در مورد سبک ادوبی، قرار داده شده‌است:

 بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

در نهایت نیز با افزودن بخش “درباره ما” کامل می‌شود.

 

۲۵. ترول‌ها را نادیده بگیرید


اگر فردی هستید که برای یک برند فعالیت می‌کنید، احتمالا با ترول (افراد خرابکار) نیز برخورد کرده‌اید.

بهترین کار در مورد ترول‌ها، نادیده گرفتن آنهاست. با این حال، باید فهمید که کدام نظر، شکایت واقعی یک مشتری است و کدام یک کار ترول برای خراب کردن جو کسب و کار شماست.

مسلماً یک شکایت واقعی، یک دلیل منطقی دارد. آن‌ها مشکلی خواهند داشت که شما می‌توانید آن را حل کنید. 

از سوی دیگر ترول‌ها با نوعی شکایت به شما مراجعه می‌کنند که هیچ پایه و اساسی ندارد. آن‌ها می‌خواهند شما را تحریک کنند. مهم نیست که چه کار می‌کنید، قادر نخواهید بود آن‌ها را خوشحال کنید و نکته در تشخیص آنها، همین است.

Back to top