نکاتی ضروری درباره Google Adwords
گوگل ادز (ادوردز سابق) چیست و چگونه در گوگل تبلیغ کنیم؟
گوگل ادوردز یکی از سرویس های قابل ارائه توسط شرکت گوگل بوده که به شما اجازه می دهد با پرداخت هزینه در صفحه نتایج گوگل ظاهر شوید.
گوگل ادوردز، سیستمی است که گوگل برای کمک به شما در بازاریابی محصولات یا خدماتتان در موتور جستجوی گوگل و سایت های وابسته به آن توسعه داده است. در روش تبلیغاتی گوگل ادوردز متن تبلیغ در نتایج گوگل برای کوئری های مرتبط نشان داده می شود. این یک سیستم پرداخت به ازای کلیک ( PPC یا Pay-per-click) است. این موضوع بدین معنی است که شما می توانید از طریق سرمایه گذاری و مزایده برای یک سری عبارات جایگاه تبلیغ را مشخص کنید و تنها زمانی هزینه پرداخت می کنید که کاربر بر روی تبلیغتان کلیک کرده باشد.
در گوگل ادوردز تبلیغ به شکل متن کوتاهی ظاهر می شود که در برگیرنده دو عنوان، توضیحات و لینک URL به سایت یا صفحه خاصی از سایت است. تبلیغ جایی از صفحه نتایج دیده می شود که شما می خواهید. به عنوان مثال بالا یا پایین صفحه اول نتایج جستجوی گوگل.
معمولا تبلیغات در بالا و پایین نتایج جستجوی طبیعی ظاهر خواهد شد. شما می توانید بر اساس مزایده خود، جایگاه تبلیغ را نیز مشخص کنید.
تحقیقات انجام شده نشان داده است که 87 درصد از کاربران صفحات بعدی جستجو را بررسی نمیکنند. علاوه بر این هر چقدر تبلیغ شما جایگاه بالاتری داشته باشد بازدیدکنندگان بیشتری به خود جذب می کند و کاربران بیشتر از سایر تبلیغ ها بر روی آن کلیک می کنند.
چرا باید از گوگل ادوردز استفاده کنیم؟
واضح است که تفاوتی بین نوع بازدیدکنندگان در سایت وجود دارد. بازدید کنندگانی که ممکن است سایت را در نتایج طبیعی گوگل پیدا کرده باشند رفتار متفاوتی با بازدید کنندگانی که از طریق گوگل ادوردز وارد سایت شده اند خواهند داشت. دلیل این امر بسیار ساده است. ترافیکی که از طریق جستجو و گشت و گذار بعبارتی سئو به دست آمده باشد، مربوط به بازدید کنندگانی است که اغلب به دنبال اطلاعات هستند. این در حالیست که بازدید کنندگان تبلیغات پولی به خوبی می دانند که بر روی تبلیغ کلیک می کنند و به دنبال خرید محصول یا خدمات موردنیاز خود هستند. بنابراین شما به میلیون ها بازدیدکننده مروری (از طریق نتایج طبیعی) نیاز ندارید. در عوض به بازدیدکنندگان خاص و هدفمندی نیاز دارید که از طریق ادوردز وارد سایت شده اند.
اکوسیستم گوگل ادز چگونه کار می کند
اگر بخواهیم به سادهترین شکل این سیستم تبلیغاتی را توضیح دهیم، باید بگوییم گوگل ادز یک اکوسیستم است متشکل از:
1- کاربرانی که در اینترنت مشغول گشت و گذار هستند.
2- کسب و کارهایی که میخواهند تبلیغات خود را به مشتریهای بالقوه نمایش دهند.
3- رسانههای اینترنتی؛ یعنی وبسایتها و اپلیکیشنهایی که میخواهند با نمایش این تبلیغات، به درآمد برسند. یکی از مطرحترین این رسانهها خود موتور جستجوی گوگل است.
در واقع شما به عنوان یک کسب و کار، تبلیغ خود را در رسانههای مختلف اینترنتی به کاربران هدف خود نمایش میدهید.
تبلیغات در گوگل ادز به چه کسانی نمایش داده میشود؟
در سرویس تبلیغاتی گوگل، شما میتوانید بر اساس چند معیار مختلف، مخاطبان هدف خود را با دقت بالایی مشخص کنید:
ردۀ سنی: کسانی که در یک بازۀ سنی مشخص قرار دارند.
علایق: کسانی که به یک موضوع مشخص علاقهمند هستند.
جنسیت: کسانی که جنسیت آنها مونث یا مذکر است.
مکان: کسانی که در یک قاره، کشور، شهر یا حتی محله زندگی میکنند.
دستگاه: کسانی که از کامپیوتر، تبلت یا گوشی استفاده میکنند.
بازاریابی مجدد (Remarketing): کسانی که قبلاً به سایت یا اپلیکیشن شما سر زدهاند، اما خریدی انجام ندادهاند.
با این حساب، شما میتوانید به گوگل بگویید که تبلیغ شما را فقط به آقایان 18 تا 24 سالی نمایش دهد که در یکی از محلههای شهری در آلمان هستند و با گوشی خودشان به اینترنت متصل شدهاند.
حالا وقت آن رسیده که از خود بپرسیم آیا تبلیغات از این هدفمندتر هم ممکن است؟
تبلیغات در گوگل در چه رسانههایی نمایش داده میشود؟
به طور کلی گوگل 2 شبکۀ تبلیغاتی دارد که شما میتوانید متناسب با نوع نیازی که دارید، در یکی از این شبکهها (یا هر دوی آنها) تبلیغ خود را نمایش دهید. این 2 شبکه یا بستر عبارتند از:
شبکۀ نمایش گوگل یا Google Display Network
شبکۀ جستجوی گوگل یا Google Search Network
شبکه نمایش گوگل (Display Network) چیست؟
شبکهای است شامل بیش از 2 میلیون وبسایت، ویدیو و اپلیکیشن موبایل که میتوانید تبلیغ خود را در آنها نمایش دهید. این تبلیغات عمدتاً به صورت گرافیکی (بنر و ویدئو) هستند. اما امکان نمایش تبلیغهای متنی نیز در این شبکه وجود دارد.
به کمک شبکۀ نمایش، شما میتوانید تبلیغ خودتان را به مشتریان جدیدی که به محصولات و خدماتتان علاقه دارند نمایش دهید. همچنین با استفاده از این شبکۀ تبلیغاتی، میتوانید کمپینهای ریمارکتینگ بسیار موثر و جذابی راهاندازی کنید
شبکۀ جستجوی گوگل (Search Network) چیست؟
شبکۀ جستجوی گوگل به تمامی رسانههایی (متعلق به گوگل یا همکار با آن) اشاره دارد که کاربران در آنها جستجو میکنند. در واقع، این شبکه میلیونها کاربری را هدف قرار میدهد که روزانه عبارتهای مختلف را در خود سایت گوگل، سرویس نقشۀ گوگل و سیستمهای همکار گوگل جستجو میکنند (اصطلاحاً به عبارتی که کاربر جستجو میکند، Search Query میگویند).
در قدم بعد، باید انواع روشهای تبلیغ در این شبکهها را بشناسیم. به عبارت دیگر، گوگل روشهای مختلفی را برای نمایش تبلیغتان در هر یک از این شبکههای تبلیغاتی در اختیار شما قرار داده است.
هر کدام از این روشهای تبلیغاتی در گوگل ادز را از حالا، بعنوان کمپین در نظر می گیریم. بر این اساس، میخواهیم انواع کمپینها در گوگل ادز را معرفی میکنیم و به شما بگوییم که هر کمپین، اجازۀ تبلیغ در کدام رسانهها را به شما میدهد.شما به چه کسانی نمایش داده میشود؟
در سرویس تبلیغاتی گوگل، شما میتوانید بر اساس چند معیار مختلف، مخاطبان هدف خود را با دقت بالایی مشخص کنید:
کمپینهای گوگل ادز
در یک تعریف ساده، هر کمپین مجموعهای از تنظیمات (زمان و مکان نمایش، بودجه و روش قیمتگذاری، مخاطبان مورد هدف و...) و محتواهای تبلیغاتی (محتوای متنی، تصویری، ویدیویی و...) است که شما با توجه به هدفی که از تبلیغات دارید، باید نوع مناسب آن را انتخاب کنید.
به عبارتی دیگر، اولین چیزی که در تبلیغات گوگل اهمیت دارد، هدف شما است. ممکن است هدف شما افزایش ورودی سایت باشد، شاید بخواهید فروشتان را افزایش دهید یا حتی برندتان را تقویت کنید. هر هدفی که داشته باشید، گوگل ادز کمپین متناسب با آن را به شما پیشنهاد میدهد.
هر کدام از این کمپینها، از یکی از شبکههای جستجو، نمایش و یا هر دوی آنها برای نمایش تبلیغ شما استفاده میکنند. اجازه دهید اینگونه توضیح دهم. شبکههای جستجو (Search Network) و نمایش گوگل (Display Network) که کمی قبل هر دو را معرفی کردیم، بسترهایی هستند که شما با توجه به هدفی که دارید و با استفاده از انواع کمپینها، از آنها برای نمایش تبلیغ محصولات و خدمات خود استفاده میکنید.
- کمپینهایی که از شبکۀ جستجوی گوگل استفاده میکنند
- تبلیغ متنی با کمپین جستجوی گوگل
کمپین جستجوی گوگل (Google Search Campaign)، یکی از رایجترین و پرکاربردترین انواع کمپینها در گوگل ادز، بخصوص در ایران است. شما با استفاده از این کمپین میتوانید تبلیغ خودتان را در موتور جستجوی گوگل نمایش دهید و از ایرانی بودن مخاطبان خود مطمئن باشید.
زیرا فردی که عبارت «خرید اینترنتی گوشی سامسونگ» را جستجو میکند، قطعاً ایرانی است و در ایران این عبارت را جستجو کرده است.
مهمترین مزیت این کمپینها این است که شما درست در همان لحظهای که کاربر به دنبال خدمات و محصولات شما است، تبلیغ خودتان را به آنها نمایش میدهید و این یک فرصت استثنایی برای افزایش فروش شما است.
تبلیغ ما توسط کمپین جستجوی گوگل در کجاها نمایش داده میشود؟
هر زمان که کاربری کلمات کلیدی مرتبط با محصولات و خدمات شما را جستجو کرد، تبلیغ شما در یکی از بسترهای زیر (که همگی از شبکۀ جستجوی گوگل استفاده میکنند) به او نمایش داده میشود:
1- سایتهای جستجوی گوگل (Google Search Sites)
در این حالت تبلیغ شما میتواند در میان نتایج جستجوی کاربر در موتور جستجوی گوگل، گوگل پلی، گوگل شاپینگ و نقشۀ گوگل نمایش داده شود.
2- سایتهای همکار گوگل (Google Search Partners)
گوگل همکاران زیادی دارد که آماده هستند تبلیغات کسب و کارها را در جستجوهای خود نمایش دهند. به عنوان مثال یکی از این همکاران، سایت آمازون است. فرض کنیم کاربری وارد سایت آمازون میشود و «خرید پلی استیشن» را جستجو میکند. در اینجا ممکن است تبلیغی هم به او نمایش داده شود. این تبلیغ نیز توسط گوگل ادز مدیریت میشود.
منبع:
وبسایت سئوکار
وبسایت نوین