

سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴
متن کامل سند چشمانداز بیست سالهی جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴ هجری شمسی؛ که در تاریخ ۱۳ آبان ۱۳۸۲ توسط رهبر معظم انقلاب به سران قوای سهگانه ابلاغ شد:
- توضیحات
- نویسنده: مهدی خسروی
- بازدید: 19

سند ملی آمایش سرزمینی
آمایش سرزمین (Spatial planning) شامل تنظیم روابط و کنش های متقابل بین عوامل انسانی، اقتصادی و عوامل محیطی به منظور ایجاد سرزمینی مبتنی بر بهره گیری بهینه و پایدار از استعدادهای انسانی و محیطی می باشد. به عبارت دیگر مطلوب ترین، عادلانه ترین و پایدارترین آرایشی که به سه مولفه مهم جمعیت، سرمایه و منابع طبیعی و محیطی در یک منطقه یا سرزمین داده می شود، برنامه آمایش سرزمین اطلاق می گردد.
- توضیحات
- نویسنده: مهدی خسروی
- بازدید: 55

دلایل شکست برنامه ریزی توسعه در ایران (دوره پهلوی دوم)
دلایل ناکامیهای نظام برنامهریزی توسعه را چه عواملی میتوان جستوجو کرد؟ در اینجا ما بر دو دسته محدودیتهای عملیاتی و ساختاری در کشور تاکید میکنیم. به بیان روشنتر، دلایل مساله را در مثلث دولت، توسعه (عمران) و برنامهریزی جستوجو میکنیم.
- توضیحات
- نویسنده: مهدی خسروی
- بازدید: 65

تاریخچه برنامه ریزی راهبردی ملی در ایران
منشاء و ماهیت برنامه ریزی به صدها هزار سال قبل بر می گردد، سابقه تاریخی برنامه ریزی تقریباً به همان اندازه قدمت فرهنگ و تمدن بشر است. آثار به جا مانده از زندگی بشر اولیه نشان میدهد که از همان ابتدا برنامه ریزی ضرورت یافته بوده است مثلاً شکار به صورت گروهی صورت میگرفت گردآوری افراد و ابزار و سازماندهی و خلاصه هدایت آنان در حین شکار برای هر فعالیت لازم در زمان مناسب، مدیریت اولیه را به برنامه ریزی ابتدایی پیوند میداد.
- توضیحات
- نویسنده: مهدی خسروی
- بازدید: 580

تئوری مزیت مطلق آدام اسمیت Absolutes Advantage
از همان آغاز پیدایش علم اقتصاد، مبادلات بینالمللی (تجارت بین الملل) هم مورد بحث قرار گرفته است. اولین نظریهای که در مورد تجارت بینالملل ارایه شده است در اواسط قرن شانزدهم و در انگلستان به نام مرکانتیلیسم بوده است.
- توضیحات
- نویسنده: مهدی خسروی
- بازدید: 30

تئوری مزیت رقابتی ملت ها یا تئوری الماس پورتر
فرایند جهانی شدن، به وجود آمدن سازمان تجارت جهانی و یکپارچگی بازارهای جهانی، پیشرفتهای سریع و بنیادین تکنولوژیک، پیشرفت های جدید در زمینه فناوری اطلاعات، افزایش تغییرات سریع در الگوهای مصرف و تقاضا، تبیین کنترل های آلودگی محیط زیست و حفظ منابع انرژی، کمبود منابع
- توضیحات
- نویسنده: مهدی خسروی
- بازدید: 56

نظریات سنتی و جدید در تجارت بین الملل
اغلب مردم و ملل جهان همواره مقاديري كالا و خدمات را كه در آن از كارايي بيشتري برخوردارند, توليد و صادر ميكنند و در مقابل كالاها و خدماتي را وارد مينمايند, كه يا اساساً امكان توليد آنها را نداشته و يا در صورت توان توليد در داخل كشور, آنها را با كارايي كمتري توليد ميكنند.
- توضیحات
- نویسنده: مهدی خسروی
- بازدید: 118